MOBIL

Nokia lover rimeligere Lumia-telefoner

Må ned i pris for å kjempe mot Android. 

15. juni 2012 - 12:36

Nokia varslet i går en rekke tiltak som skal gjøres for å redde selskapet, der det mest drastiske grepet er  si opp 10 000 ansatte

I tillegg til å kutte kostnader er Nokia nødt å snu utviklingen i mobilsalget sitt. Etter å ha dominert som verdens desidert største mobilprodusent i en årrekke mistet selskapet plassen til Samsung i april i år. Og nedgangen fortsetter samtidig som iOS- og Android-apparater spiser mer og mer av markedet. 

Veldig mye av årsaken til at Nokia har triste grafer de siste to årene er at produsenten er inne i den største restruktureringen i selskapets historie. Symbian - som var å finne på over 60 prosent av verdens smarttelefoner for noen år siden - er i ferd med å fases ut, og selskapet jobber hardt med å komme seg på stien igjen sammen med partneren Microsoft. 

Smarte lavpristelefoner

Et ledd for å øke andelen i markedet er å fokusere på et segment Nokia alltid har vært sterke på - lavprissjangeren. Produsenten lover nå at det vil komme flere rimelige telefoner i Lumia-serien. Modeller med Windows Phone under skallet, altså. 

Og vi har allerede sett hva som er mulig å få til her. Nokia Lumia 710 koster rett rundt 2000 kroner og gir deg veldig mye for pengene. Produsenten prøvde igjen med den rimeligere Lumia 610, men denne er (etter vår mening) ikke billig nok, da den kun ligger et par hundrelapper under den langt bedre Lumia 710. De kommende telefonen blir altså billigere enn denne. 

HTC går motsatt vei

Samtidig som Nokia lover flere lavpristelefoner går taiwanske HTC motsatt retning. Denne produsenten har ikke tenkt å lage billigtelefoner i det hele tatt da de er redd for å skade merkenavnet sitt. 

Kilder: CNet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.