MOBIL

Nokia lanserer tre qwerty-telefoner

– Qwerty er tingen, sa Nokia, og lanserte tre mobiler med fulltastatur.

13. apr. 2010 - 15:45

Nokia har i likhet med resten av mobilprodusent-banden innsett posisjonen sosiale nettverk, og da særlig Facebook har hos dagens mobilbrukere.  I dag presenterte produsenten tre nye telefoner, som alle har fulltastatur og ferdig integrerte løsninger for sosiale nettverk.

Nokia C3

Nokia C3 er den første Series 40-telefonen med fulltastatur.  Denne modellen minner utseendemessig en hel del om Nokia E72, og har også fått den samme 2,4 tommers skjermen med 320 x 240 bildepunkters oppløsning.

Under skallet er C3 dog en del dårligere utrustet enn storesøsteren. Du finner for eksempel ikke GPS, 3G eller HSDPA, og kameraet tar kun bilder i to megapikslers oppløsning.

Telefonen byr ellers på Wi-fi, slik at du i det minste kan surfe kjapt på nett når du er innenfor rekkevidde av stuenettverket, og   den har fått et eget forhåndsinstallert Facebook-program med tilhørende hurtigtast.

Prisen vil nok være en avgjørende faktor for de som går for denne telefonen, som kommer til å koste under tusen kroner når den kommer i butikkene i løpet av våren.

Nokia C6

C6 er alternativet for de litt mer teknologihungrige. Denne mobilen har fått både HSDPA, Wi-fi og GPS, og har en 3,2 tommers trykkskjerm med 640 x 360 punkters bildeoppløsning.

I tillegg til trykkskjermen har den fått et uttrekkbart fulltastatur, for de som foretrekker fysiske taster.

C6 er også en smarttelefon, og kjører Symbian-plattformen med S60-grensesnittet.

Heller ikke her har Nokia tatt for hardt i når de har satt prislappen. Denne telefonen blir din for i underkant av 2000 kroner. Forvent å se den i butikkhyllene før juni er omme.

Nokia E5

Om man skal dømme etter spesifikasjonene, ser E5 ut til å gi deg svært mye for pengene. For 1500 kroner får du fulltastatur, et smart operativsystem (også her er det Symbian med S60 som gjelder) HSDPA, GPS og fem megapikslers kamera.

Vi merker oss også at E5 skal greie hele 18,5 timers tale i GSM-nettet før batteriet tar slutt. Slår du av 3G-dekningen trenger du altså ikke bekymre deg for å lade telefonen i løpet av helgeturen.

E5 kommer i butikkhyllene i løpet av tredje kvartal i år, altså til høsten/sensommeren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.