BLOG

Nokia demonstrerer surfing på N900

Nokia har lagt ut en video som viser surfing på Nokia N900. Og dette er imponerende saker må vi si. Det ser ut til at denne maskinen kommer til å putte hele nettet i lomma di.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. okt. 2009 - 12:32

Da snakker vi ikke om som på Iphone eller Opera, men skikkelig ordentlig nettsurfing. Nokia har like greit puttet en Gecko-basert nettleser inn i N900. Gekko er samme nettlesermotor som Firefox bruker, så på sett og vis kan man si at N900 har Firefox.

Operativsystemet N900 bruker er Linux-distroen Maemo, så N900 er i tillegg på mange måter en liten Linux-PC. Dette gjør at det ikke krever fullt så mye utvikling å putte en Gekko-nettleser i N900 som det ville gjort å gjøre det samme på for eksempel en Symbian-telefon.

Nettleseren har full Flash-støtte, så du vil kunne surfe på Youtube og spille av videoer på nøyaktig samme måte som du er vant til på PC-en din. Skjermoppløsningen til N900 er herlige 800 x 480 piksler, så mange nettsider vil kunne vises uten at du trenger å zoome langt ut. Videoen viser også navigasjon i nettsider og i historikk. Se den under.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Originalkilde: Conversations.nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.