OLJE OG GASS

Nok et riggselskap melder om nedbemanning

Tredje på under én uke.

Prosafe skal spare penger og vil kutte anntall ansatte i organisasjonen, melder selskapet.
Prosafe skal spare penger og vil kutte anntall ansatte i organisasjonen, melder selskapet. Bilde: Ina Steen Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
26. juli 2016 - 12:16

Onsdag i forrige uke kom meldingen om at Maersk Drilling må si opp mellom 130 og 140 ansatte, fordi to av riggene deres trolig vil stå uten kontrakt i løpet av høsten. 

Dagen etter meldte Songa Offshore at også to av deres rigger står uten nye oppdrag, og at 300 ansatte kan stå uten jobb, dersom ikke noe skjer innen kort tid. 

I dag, tirsdag, melder et tredje riggselskap, Prosafe, at de skal slanke organisasjonen. 

Betydelig nedbemanning

I en børsmelding skriver Prosafe at selskapet gjennomfører er omorganisering av den landbaserte delen av selskapet for å få ned kostnadene.

Dette innebærer mindre endringer i ledelsen, i tillegg til et rasjonaliseringsprogram for arbeidsstyrken. 

– Effektiviseringen innebærer en betydelig reduksjon av antall ansatte i hele organisasjonen. Nedbemanningen er pågående og vil gjennomføres gradvis over resten av 2016, skeiver selskapet. 

Målet er å redusere årlige kostnader med 30 til 40 millioner dollar, noe som tilsvarer omkring 260-340 millioner norske kroner. 

– Denne effektiviseringen av organisasjonen er nødvendig for å sikre at Prosafe holder seg konkurransedyktige i et vanskelig marked, og at vi er i en solid posisjon når industrien bedrer seg igjen. 

Ledelsesendringer

Prosafe gjør også noen endringer i ledelsen av selskapet. 

Dagens viseadministrerende direktør, Robin Laird, går over i rollen som økonomidirektør.

Stig H. Christiansen fortsette som fungerende administrerende direktør, samtidig som styret vil starte prosessen med å rekruttere en ny permanent direktør. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.