FORSVAR

Nok et japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway

Mannskapet på et amerikansk forskningsfartøy har gjort nok et funn av et japansk hangarskip som ble senket under slaget ved Midway.

Det japanske hangarskipet Akagi ble senket under slaget ved Midway i 1942. Nå har amerikanske utforskere funnet det ved hjelp av høyfrekvent sonar. Det ligger på 5.490 meters dyp i Stillehavet.
Det japanske hangarskipet Akagi ble senket under slaget ved Midway i 1942. Nå har amerikanske utforskere funnet det ved hjelp av høyfrekvent sonar. Det ligger på 5.490 meters dyp i Stillehavet. Foto: Caleb Jones / AP / NTB scanpix
21. okt. 2019 - 10:09

Et av andre verdenskrigs avgjørende slag sto i farvannet rundt Midwayøyene i Stillehavet i juni 1942. Fire japanske hangarskip og en krysser ble senket av amerikanske styrker i løpet av tre dager med intense kamper. Den amerikanske marinen mistet et hangarskip og en jager.

I forrige uke bekreftet forskningsskipet Petrel at de hadde funnet vraket av ett av hangarskipene, 250 meter lange Kaga. Denne gangen er det vraket av hangarskipet Akagi som er funnet på 5.490 meters dyp.

Petrel er på en ekspedisjon for å finne krigsvrak. Initiativet ble i sin tid tatt av den avdøde Microsoft-toppen Paul Allen, og skipet bruker sonar og fjernstyrte ubåter i letingen. Funnet av Akagi ble gjort med høyfrekvent sonar.

Rob Kraft fra selskapet Vulcan og historikeren Frank Thompson, som er om bord på Petrel, sier posisjonen og størrelsen på vraket gjør dem sikre på at det er Akagi som nå er funnet.

Krigsvraket ligger i området Papahanaumokuakea Marine National Monument. 267 ble drept i senkingen av Akagi, ifølge Wikipedia. Det 260 meter lange hangarskipet ble satt i tjeneste i 1927, og deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.