PROSJEKTER

Noen som vil bygge ny E6 for nærmere 3,7 milliarder kroner?

Henvendelser rettes til Nye Veier Innlandet.

Fra eksisterende E6 langs Mjøsa på strekningen Roterud-Storhove.
Fra eksisterende E6 langs Mjøsa på strekningen Roterud-Storhove. Foto: Nordic Skytech
29. apr. 2019 - 22:37

Nye Veier har i dag offentliggjort konkurransen om utbyggingen av 23 kilometer firefelts motorvei fra Roterud til Storhove. Oppdraget har en anslått verdi på 3,7 milliarder kroner (ekskl. mva.), og blir dermed Innlandets klart største veikontrakt noensinne. Det blir anleggsstart i 2021, heter det i en pressemelding fra Nye Veier.

Strekningen E6 Roterud–Storhove går på vestsiden av Mjøsa sør for og forbi Lillehammer. Det er en av tre store kontrakter som Nye Veier lyser ut for E6 i Innlandet i år.

– Bør være en attraktiv kontrakt

– Vi mener dette er en attraktiv kontrakt for markedet. Kontrakten består av både veibygging, tunnelbygging og bygging av ny bru over Lågen. I tillegg skal entreprenøren også stå for regulering og prosjektutvikling i samarbeid med Nye Veier, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet, i pressemeldingen.

Det er utarbeidet kommunedelplan for strekningen, der det er bestemt at den nye veien skal følge eksisterende E6 fra Roterud til Øyresvika, mens veien skal gå i ny trase på vestsiden av Lågen forbi Lillehammer og frem til Storhove.

– Prosjektet består av 18 kilometer vei i dagen, litt over fire kilometer med tunnel fra Øyersvika til Trosset, ny bru på rundt 700 meter over Lågen ved Lillehammer, samt 19 mindre konstruksjoner og tre store kryss. I tillegg skal veien gå gjennom Lågendeltaet naturreservat, noe som i seg selv krever ekstra fokus og aktsomhet, sier Moshagen i pressemeldingen.

Strekningen inngår i utbyggingen av 44 kilometer firefelts motorvei fra Moelv til Øyer og er det andre store prosjektet Nye Veier starter i Innlandet, heter det i meldingen.

E6 Moelv-Øyer deles i tre konkurranser. Roterud-Storhove er den midterste av strekningene. <i>Illustrasjon:  Nye Veier</i>
E6 Moelv-Øyer deles i tre konkurranser. Roterud-Storhove er den midterste av strekningene. Illustrasjon:  Nye Veier

– Når hele prosjektet er ferdig i 2025 reduseres reisetiden mellom Mjøsbyene betydelig, samtidig som vi får en trygg og sikker vei med forutsigbar fremkommelighet, sier Moshagen.

– I Nye Veier har vi god erfaring med å involvere totalentreprenøren så tidlig som mulig. På denne måten får vi utnyttet entreprenørens spisskompetanse innen veifagene, samtidig som vi sparer tid og penger gjennom effektiv optimalisering av prosjektet, sier Moshagen.

Nye Veier gjennomfører konkurransen om oppdraget etter BVP-metoden (Best Value Procurement).

– Vi har etter hvert god erfaring med bruk av BVP i våre anskaffelser. Metoden sikrer at vi velger den beste leverandøren for å nå målene i prosjektet. Metoden sikrer eierskap, involvering og god risikoforståelse hos leverandøren, sier Moshagen.

Byggherrens budsjettpris for kontraktsarbeidet, eksklusive opsjoner og regningsarbeider, er satt til 3,750 milliarder kroner. Leverandørene må melde sin interesse til Nye Veier innen 27. mai 2019.

Konkurransene for utbygging av strekningene Moelv–Roterud og Storhove–Øyer blir offentliggjort senere i år, ifølge meldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.