ELBIL

Nkom starter umiddelbart tilsyn av ladestasjoner

Nkom starter en tilsynssak mot den norske produsenten Easee etter at svenske myndigheter ila salgsforbud mot to av deres elbilladere i Sverige. 

Nkom starter tilsyn i Norge mot elbilladere fra Easee etter at svenske myndigheter ila salgsforbud mot to av selskapets ladere i Sverige.
Nkom starter tilsyn i Norge mot elbilladere fra Easee etter at svenske myndigheter ila salgsforbud mot to av selskapets ladere i Sverige. Foto: Tommy Ellingsen
17. mars 2023 - 14:13

Tilsynet av Easee gjennomføres av Nkom i samarbeid med Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB), opplyser reguleringsmyndigheten i en pressemelding.

– Vi prioriterer å arbeide så raskt som mulig med denne saken, og vil starte med å gå grundig inn i vedtaket til Elsäkerhetsverket og all tilhørende dokumentasjon, sier avdelingsdirektør John-Eivind Velure i Nkom.

I tillegg til kontroll av Easee-ladestasjoner skal også andre ladestasjoner med betydelig omsetning i Norge kontrolleres.

Easee har anket vedtaket fra Elsäkerhetsverket om salgsforbud i Sverige, som også innebærer at selskapet må utbedre mangler ved allerede installerte ladestasjoner i landet.

Jon Eirik Holst, seksjonssjef i DSB, melder at de ikke kommer til å kreve at Easee gjør noen tiltak på installerte ladebokser av typen Home og Charge.
Les også

Norske myndigheter: Stiller seg bak svensk Easee-vedtak

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.