KARRIERE

NITOs rekrutteringskupp

KOSER SEG: Thomas (11), Ane (10) og Eline (10) synes det er kjempegøy å få skru fra hverandre datamaskiner.
KOSER SEG: Thomas (11), Ane (10) og Eline (10) synes det er kjempegøy å få skru fra hverandre datamaskiner.Bilde: Mona Strande

– Det er ingen annen arena hvor vi får møtt så mange unge på ett sted. Norway Cup er en flott arena å presentere teknologi på, og det er veldig morsomt for oss å se at interessen er så stor, sier NITO-president Marit Stykket.

Teknologi er fengende

Hun synes det er flott at Teknoteltet blir så godt besøkt, og sier at mange av barna hun snakker med i teltet ikke bare har vært innom flere ganger denne uka – men også flere år på rad.

– Når vi presenterer teknologi for barn og unge på denne måten – med kyndige til stede som synes det er gøy selv – da blir det fengende. De får møte folk som brenner for teknologi og ingeniørfag, og forhåpentligvis har det en smittende effekt, sier Stykket.

Se bilder fra Teknoteltet her.

Faste støttespillere

Det er sjette året på rad at NITO stiller med et Teknotelt under Norway Cup. I alle disse årene har Fysisk institutt ved Universitetet i Oslo vært med på laget.

Vitensenteret ved Norsk Teknisk Museum begynner også å få som en tradisjon å bidra både med tekniske installasjoner og ansatte for å gjøre Teknoteltet best mulig.Industrien på laget

Nytt av året er at også Norsk Industri bidrar med det Stykket omtaler som et betydelig beløp. De har finansiert den store «Stø på hånden»-maskinen, som er designet og bygd av ingeniørstudenter ved Høgskolen i Østfold i år.

Denne skal plasseres på Norsk Teknisk Museum etter Norway Cup.

– Moralsk og økonomisk støtte fra Norsk Industri er viktig, i tillegg til støtten fra Vitensenteret og Fysisk institutt, sier Stykket.Teknologi og design

I år har NITO fått med teknologi og designfaget inn i Teknoteltet. Her er det mulig å lage alt fra mobilholdere til smykker og dørskilt i plast, eller å leke seg med elektronikk.

– To av tre skoler er enten igang med teknologi og design, eller starter opp til høsten. Faget har tatt ungene med storm, og Norway Cup er viktig for å vise frem mulighetene faget tilbyr til enda flere, sier Jan Johnsrud, NITO.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.