KARRIERE

Nito Studentene samler inn bilder av gammelt skoleutstyr

Bruker Instagram til å dokumentere det mange opplever som et problem.

8. feb. 2014 - 21:55

En av fem ingeniørstudenter mener de har for dårlig utstyr. Det avslører Norges ingeniør- og teknologorganisasjons studentundersøkelse fra 2013.

Steinar Pedersen, leder for NITO studentene, mener konkrete eksempler på utstyr som kan forbedres er viktig for at folk skal legge merke til det.

– Vi ønsker konkrete eksempler som kan vises frem og brukes som gode argumenter til de som kan gjøre noe med det, istedenfor påstander, om hvor stor mangelen på bra utstyr er hos ingeniørstudentene, sier Pedersen.

De to siste årene er det blitt bevilget små engangssummer til utstyr i ingeniørutdanningene, men dette er bare en liten start på noe bedre som må komme.

NITO studentene mener at finansieringen for ingeniør- og teknologiutdanningene må heves slik at institusjonene studentene går på skal få midler til å kjøpe inn, drifte og holde ved like utstyret i utdanningen.

Les også: Ingeniørstudentene skal få bedre utstyr

Ville gjøre det på en morsom måte

For å delta i kampanjen, må man enkelt og greit dele/legge ut et bilde på Instagram, men med visse kriterier.

Du må tagge bildet med: «#mittutstyr» og «@nitostudentene», i tillegg til hvilken skole du går på. Deltakerne med de første og beste bildene, blir også belønnet med premier.

Vi ønsket også å gjøre det på en morsom, enkel og spennende måte, og da ble Instagram en naturlig måte å gjøre det på i og med at det er noe mange, spesielt unge bruker, sier Pedersen.

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet om at Ingeniørstudentene må bruke utstyr fra 60-tallet . I bildeserien over kan du se noen av bildene som allerede har kommet inn til Nito Studentenes kampanje.

Ga 27 millioner kroner

I 2013 ga regjeringen en engangsbevilgning ingeniørutdanningene 27 millioner kroner til bedre utstyr. Potten skulle fordeles fra ut i fra antallet studenter i teknologi- og ingeniørfag.

Høgskolen i Østfold fikk 500.000 kroner til nytt utstyr. Even Arntsen, førstelektor for avdelingen for ingeniørfag, sier at de har brukt midlene.

De ble fordelt på studiene som bruker laboratorier og på nytt utstyr, sier Arntsen.

Er det fortsatt utstyr dere tenker å oppgradere?

Ja, det har vært etterslep på investeringer i løpet av mange år nå, så det er fortsatt mye gammelt utstyr vi hadde likt å få oppgradert, sier Arntsen.

Les også: Studiestedene tar inn 50 prosent flere enn det er plass til

Slik bidrar du i kampanjen:

Send inn bilde av gammelt teknologisk utstyr på Instagram, og ta med:

  • #mittutstyr og @nitostudentene
  • Hvilken skole du går på

De 50 første innsenderne premieres med mobilhansker. I tillegg premieres de tre beste bildene med gavekort på 2000,- 1500,- og 1000,- kroner.

Artikkelforfatter Jahson Ferguson er elev ved Ris ungdomsskole i Oslo, og har sin arbeidsuke i Teknisk Ukeblad.

Les også:

Den digitale skolen er nær

Vil gjøre ingeniørutdanningen dyrere  

Dette er planene for Norges nye realfagsgymnas  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.