OFFSHORE

Nito-støtte til Kværner

Kværner-ansatte får uventet støtte fra Nito i sin kamp mot Aker Maritime og Røkke. De NIF- og Nito-tilltavalgte i Kværner har sammen med LO-organiserte hele tida vært imot at Aker Maritime og Kværner-konsernet skulle fusjoneres. Et fusjonert selskap vil bety færre arbeidsplasser, både ingeniør- og industriarbeidsplasser vil raderes bort. Det vil også si at kompetanse forsvinner.

Et fusjonert selskap vil bli for dominerende på norsk sokkel. Dermed vil utenlandske selskaper melde seg på banen. Dermed vil Aker Maritime/Kværner møte hardere konkurranse og muligheter for enda større reduksjoner i arbeidsstyrkene.

Nito-president John A. Haugen mener at det er lett å miste kompetanse, men langt vere å bygge opp.

–Vi trenger slagkraftige, teknologiske industrimiljøer for å sikre verdiskaping og velferd. Det er lett å bygge ned, men svært vanskelig å bygge opp kompetanse. En nedbygging av den teknologiske kompetansen er også et dårlig signal med tanke på rekrutteringen til industrien, sier han.

Hovedtillitsvalgte for Nito-medlemmene i Kværner, Hilde Karlsen i Kværner mener Røkke selv har vist hvorfor Kværner-ansatte frykter hans innflytelse på Kværner.

–Ikke hør på hva han sier, men se hva han gjør, sier Karlsen. Hun mener Kværner vil bli et nytt Aker dersom Kjell Inge Røkke får kontroll over selskapet. Med dagens 17,8 prosent eierandel pluss preferanseaksjene som ligger inne i transaksjonsmodellen i fusjonsforslaget, vil Kjell Inge Røkke ha fullstendig kontroll.

Det vil være den tryggeste måten å sørge for at resten av norsk leverandør-indsutri havner i utlandet, mener de tillitsvalgte, ifølge Nitios hjemmesider på nettet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.