T2

Nikon med nytt entusiastkamera

Nikon 1 V3 vil nå ta bildene for deg. Vi har tatt en titt på nykomlingen.

Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
13. mars 2014 - 20:14

Nikon 1 - serien har siden høsten 2011 vært Nikons variant av speilløse systemkameraer, med sensorer på 1" og gode spesifikasjoner for entusiastene. Torsdag lanserte Nikon sin foreløpig siste versjon, V3. Teknisk Ukeblad har kikket på en førproduksjonsutgave av kameraet, som er varslet i handelen fra 17. april. I praksis etter påske, om vi skal gjette.

Les også: 10 tips som gjør deg til en bedre fotograf

Ingen elektronisk søker

Nikon 1 V3 er umiskjennelig av samme sort som sine forgjengere, men med en rekke forbedringer. Nytt er flere funksjonsknapper og eksterne innstillingsknapper. I prosessen har de fjernet den elektroniske søkeren, som enkelte kanskje vil savne. Disse kan imidlertid kjøpe søkeren separat for ca 1600 kroner.

Dette kameraet har fått mer prosessorkraft i form av 2 stk Expeed 4a-prosessorer, som styrer både AF-systemet og bildeprosesseringen. Dette gir nok guff til 20 bilder i sekundet med full følgefokus og raw-format, eller hele 60 bilder i sekunder med fast fokus.

Nikon skryter av en svært rask og presis autofokus, og enkle tester med førproduksjonsmodellen tyder på at de er inne på noe.

Les også: Sony vil gjøre enhver mobil til et kamera

Autofoto

En snedig funksjon med dette kameraet er autofoto-funksjonen, som under videoopptak tar opp egne stillbilder når kameraet synes motivene er fine.

Det er uklart for oss hvordan kameraet bestemmer seg for dette selv, men produktspesialist Jon Aasen antyder at skarphet og ansiktsgjenkjenning er en del av formelen som brukes. Dette skal vi nok komme tilbake til ved en eventuell full test av kameraet.

Med V3 har Nikon omsider fått inn wifi-funksjon på kameraet, som gjør det mulig å hente opp og publisere bilder ved hjelp av mobiltelefon. Minnekortet som brukes nå er for øvrig Micro SD.

Les også: Nikons nye toppmodell har ISO opptil 409.600

Slow motion

Kameraet har en splitter ny CMOS bildebrikke på 18,4 megapiksler, med videofunksjon som gir HD-opptak med opptil 120 bilder i sekundet. Dermed er det mulig å ta opp sakte film i høy oppløsning. Kameraet støtter ikke den europeiske PAL-standarden med 25 bilder i sekunder.

Nikon 1 V3 med det nye kitobjektivet 10-30mm har en veiledende pris på 8690 kroner.

Les også:

Gigantisk Nokia med kjempekamera

Er dette framtidens systemkamera?

16,2 megapiksler fra Sony Ericsson lekket  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.