Nikon med barnekamera

Nikon med barnekamera
Nikons "barnekamera" S30 har fått objektivet plassert midt på kameraet, for bedre å unngå barnefingre. Bilde: Stein Jarle Olsen

Nikon hadde lanseringsrush i dag, og blant kameraene de lanserte var kameraet som er “spesialdesignet for hele familien”, kalt Coolpix S30.

Vanntett og støtsikkert

Det har en sensor på 10 megapiksler, tre ganger optisk zoom og er vanntett ned til 3 meter og støtsikkert for fall fra opptil 0,8 meter.

Objektivet er flyttet til midt på kameraet, slik at ingen fingre skal komme i veien, og brukergrensesnittet skal være så enkelt at hvem som helst kan forstå og bruke det.

– Coolpix S30 er utviklet for at små fingertupper ikke blir med på bildet. Et brukergrensesnitt med store, tydelige og fargerike ikoner gjør at det er enkelt å forstå og bruke. I tillegg har kameraet en automatisk avstengningsfunksjon som gjør at kameraet slås av etter tre minutters inaktivitet, sier Nikons landssjef for Norge, Bjørn Mangset.

FOR BARNEHENDER: Coolpix S30 skal være støtsikkert for fall fra opptil 0,8 meter.
Coolpix S30 skal være støtsikkert for fall fra opptil 0,8 meter. Nikon

HD-video

Skjermen er på 2,7 tommer, og kameraet skyter video i opptil 720P. Kameraet har også teknologi for å hjelpe skjelvne barne- eller besteforeldrehender med å ta skarpe bilder.

Prisen er også familievennlig: 890 kroner.

Coolpix S30 skal være i handelen 29. mars, og kommer i fargene hvitt, svart, rosa og blått.

Les også: Nikon med 1000 mm-kamera

Her er Nikons nye flaggskip

4K i miniformat fra Canon

Verdens råeste speilrefleks

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.