ARBEIDSLIV

NIF/NITO frykter Borealis' framtid

420 av de 600 ansatte ved Borealis-fabrikken er organisert i NIF/NITO og NOPEF. I en felles uttalelse ber de sine 36 kolleger å besinne seg og gå tilbake til arbeidet. Flere NIF/NITO og NOPEF-organiserte er permittert, og flere har fått varsler. Iverste fall kan bedriftens framtid stå på spill.

I uttalelsen heter det: "Vi er klar over at streik er et akseptert virkemiddel i arbeidskonflikter, og at vi således har enm lovlig konflikt. Men vi har liten forståelse for de kravene som har utløst konflikten. Derfor ser vi med bekymring på de konsekvensene denne konflikten vil få for Rønningen i fremtiden."

Ifølge administrerende direktør Roy Vardheim ved Borealis, kommer konflikten på et uheldig tidspunkt. Til avisa Varden sier han bedriften nettopp har begynt å tjene penger igjen etter en periode med svake konjunkturer.

NIF/NITO og NOPEF frykter at arbeidsmiljøet vil bli forsuret av konflikten. Verst er det imidlertid at ingeniørene og NOPEF frykter at Borealis vil la være å investere i bedriften.

De tre organisasjonene uttrykker sin bekymrinbg i uttalelsen: " En videre positiv utvikling på Rønningen er avhengig av at våre eiere finner det riktig å investere her, og det vi nå opplever bidrar ikke til å styrke en slik oppfatning. På denne bakgrunn ser vi med bekymring på det som nå skjer, og vil oppfordre YS til å ta de nødvendige skritt for å bringe konflikten til opphør."

Borealis i Bamble produserer PE (polyethylene) og PP (polypropylene) og andre petrokjemiprodukter. Anlegget på Rønningen har også et teknisk senter for forskning og utvikling.

Streiken begynte i forrige uke og har medført permitteringer av andre ansatte. Enda flere kan bli rammet og har fått de andre fagorganisasjonene til å reagere.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.