MOBIL

Nexus-tablet neste uke?

Det snakkes i gangene om en snarlig lansering av Googles første nettbrett.

20. juni 2012 - 10:17

Vi har allerede sett tre offisielle Google-telefoner i Nexus-serien: Google Nexus OneNexus S og Galaxy Nexus, og det er etterhvert liten tvil om at selskapet også har et nettbrett på gang.

Nettbrettet - som foreløpig går under navnet Nexus 7 - skal angivelig være laget av Asus, kjører på Nvidias Tegra 3-brikke og har en 7-tommers skjerm. Utover dette skal Google ha vært sparsomme på spesifikasjonene for å holde nede prisen, blant annet ved å droppe 3G/LTE-støtte og kun ha frontkamera.

Og prisen som ryktes er slett ikke verst: 199 dollar, eller rett rundt 1200 kroner.

Stor Android-oppdatering?

At det er et Nexus-apparat betyr også mest sannsynlig at det lanseres i forbindelse med en ny, stor Android-oppdatering. Det snakkes om Android 4.1, men man vet samtidig at Google skal være ivrige etter å komme ut med 5.0 Jellybean.

Ifølge underleverandører av komponenter skal tableten allerede være ferdig til å sendes ut, uten at det er bekreftet fra offisielt hold. Det forventes at Google kommer med fullstendig informasjon under selskapets årlige utviklerkonferranse, som starter 27. juni. Neste uke, altså.

Kilder: Unwired, GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.