MOBIL

Nexus 5 kan få superbatteri

Dropper 1080p, satser på batteritid og kamera.

25. mars 2013 - 14:12

Google har servert én Nexus-telefon årlig siden 2008, og det er ventet at nummer fem i rekken kommer i andre halvdel av 2013.

LES OGSÅ: Test av Nexus 4

Nå ryktes det at telefonen, som sannsynligvis blir døpt Nexus 5, vil ta en annen retning enn resten av Android-flaggskipene som har vokst frem de siste månedene.

Batteritid > 1080p

Google skal nemlig ha valgt å se bort fra faktorer som størst mulig skjerm med høyest mulig oppløsning for å konsentrere seg om tre helt andre egenskaper: Størrelse, batteritid og kamera.

Batteriet i telefonen skal ha fått en kapasitet på hele 2600 mAh, samtidig som skjermstørrelsen skal være holdt på 4,7 tommer med en oppløsning på 720p. Skjermen skal forøvrig utgjøre hele 88 prosent av fronten på telefonen, så her er ting krympet siden sist.

I tillegg skal Nexus 5 ha fått en Snapdragon 600-systembrikke, men i motsetning til andre selskaper, som har gått for mest mulig kraft, skal Google ha klokket ned prosessoren til 1,5 GHz.

I tillegg til batteriet skal kameraet være en viktig faktor i telefonen. Det snakkes om en maksoppløsning på 9 megapiksler og en annen sensortype enn det som er normalen i dag.

Vi skal lett innrømme at vi synes en telefon bygd på disse prinsippene høres ut som et friskt pust i dette megapiksel/skjermoppløsning/prosessorhastighet-racet vi har hatt gående de siste årene. Infoen bør forøvrig tas med en klype salt, da ingenting er bekreftet fra offisielt hold.

Kilde: PhoneArena

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.