PRODUKSJON

Nettsystem for tannpirkere

BEDRE MED IT: Det nye industrielle IT-systemet for Triple-s skal forbedre Jordans tannpirkerproduksjon på Flisa. Foto: Jordan
BEDRE MED IT: Det nye industrielle IT-systemet for Triple-s skal forbedre Jordans tannpirkerproduksjon på Flisa. Foto: Jordan


Jordan AS på Flisa er verdens største produsent av tannpirkere.

Nå arbeider de for å få bedre oversikt over produksjonsprosessen.

Selskapet har inngått en kontrakt med Triple-s AS om et industrielt IT-system for automatisk datafangst, analyse og rapportering av produksjonsdata.

Når systemet er ferdig implementert i mars ,vil Jordan kunne se tilstanden til den enkelte maskin direkte i en nettleser. Systemet vil også logge hvordan maskinene har oppført seg over tid. Slike systemer kalles ofte OEE for Overall Equipment Effectivness og gir et beslutningsgrunnlag for forbedringer i produksjonsprosesser.

– OEE-systemer snakker med kontrolleren i den enkelte maskin. Det overrasker nok mange hvor mye relevant informasjon det er mulig å hente ut på denne måten, sier salgssjef industriell IT i Triple-s, Tom-Roger Stensberg.

Det fjerner synsingen og gir brukerne direkte adgang til hvorfor en maskin ikke går som den skal. Resultatet er at industribedriftene får et bedre utgangspunkt for å gjøre forbedringer i produksjonen.

Når systemet er ferdig utbygget, vil det omfatte hele tannpirkerproduksjonen på Flisa samt være integrert mot det IT-baserte vedlikeholdssystemet de benytter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.