Nettmøte: Spør oss om det nye kommentarfeltet


NETTMØTE: Nettmøte: Spør oss om det nye kommentarfeltet


Mandag denne uka skiftet tu.no ut sitt system for håndtering av artikkelkommentarer.

Heretter er alle kommentarer knyttet til Norges største teknologiforum diskusjon.no.

Med denne overgangen følger nye rutiner for registrering og moderering.

Redaktør Svein-Erik Hole og utvikler Preben Liland Madsen stiller i dette nettmøtet opp for å svare på spørsmål fra dere lesere om hva den nye praksisen vil medføre.

Send inn spørsmålene allerede nå, så kommer svarene onsdag mellom klokka 10 og 11.

Les mer om tankene bak redesignet og bytting av kommentarsystem her

Send inn dine spørsmål her: 

 1. Toppbanner annonse

  Spørsmål fra Åsmund Wego:

  Hva skjedde med "fjerner toppbanneren (annonsen i toppen av siden) fra forsidene våre"?
  Jeg ser at alle artiklene fortsatt har annonse i toppen.
  Forsiden har ett bilde med link til en artikkel, og så annonsen som bilde nr 2 i stedet. Dette er ikke holbart når dere skryter av at dere har "ryddet i annonseflatene".

  Svar:
  Hei!

  Vi har fjernet toppbanner både på mobil- og desktop-forside, som lovet.

  Artikkelsidene har fortsatt en annonse i toppen. Inne i sakene har vi redusert størrelse og endret plassering på noen annonser, for å hindre at de kommer i veien for leseflyten.

  Annonser må vi ha for å finansiere redaksjonen, så lenge vi ikke tar betalt for å lese innholdet.

  Mvh
  Svein-Erik Hole, redaktør tu.no
  Besvart: 10. feb. 2016 10:06
 2. Hvorfor ødelegge noe som var bra?

  Spørsmål fra Anoncoward, ofcourse.:

  TUs debatt var ofte fyllt med gode kommentarer fra anonyme brukere. Å slippe å registrere seg er noe av grunnen for at kommentarfeltet har vært så interessant. TU har hatt et overveldende seriøst nivå til å være anonymt.

  Hvorfor gå vekk fra dette?

  Svar:
  Hei!

  tu.no har alltid fått mange faglig sterke og konstruktive innspill i kommentarfeltet.

  Som du selv skriver, har flertallet vært seriøse, men i det siste har vi også registrert et økende antall useriøse innlegg. Dette har tatt den generelle kvaliteten på debattene ned, og både kilder i redaksjonelle saker og kronikkforfattere har reagert på tonen under deres bidrag.

  Etter at TU kjøpte Mediehuset Tek, er vi eiere av Norges største teknologiforum, diskusjon.no. Dette er et veldrevet forum med et stort moderatorkorps. Den store forskjellen fra tidligere, er at man må registrere seg for å kommentere. Man kan fortsatt være anonym utad, men bygger en historikk rundt sitt nick.

  Målet med krav om registrering er å oppnå en enda mer seriøs debatt.

  Rett etter bytte av publiseringssystem har det vært litt knotete å registrere seg, men dette skal fikses kjapt. Det kommer blant annet en Facebook-connect som gjør at selve registreringen bare krever ett klikk.

  Alle endringer av innarbeidede systemer vil få blandet mottakelse. Nå prøver vi denne løsningen og ser an utviklingen en stund. Underveis tar vi innspill på forbedringspotensial. Og hvis det nye systemet viser seg ikke å fungere i tu.nos lesergruppe, gjør vi gjerne nye tilpasninger.

  Det viktigste for oss er å ha en aktiv og saklig debatt, der både deltakere, lesere og kilder føler seg respektert.

  Mvh
  Svein-Erik Hole, redaktør tu.no
  Besvart: 10. feb. 2016 10:21
 3. Levende debatt

  Spørsmål fra jj65:

  Hvordan har dere tenkt å sikre en fortsatt levende debatt på tu.no? Dette har jo tidligere vært et sted der vi faktisk har kunnet diskutere faglige tema. Redd for at det forsvinner nå.

  Svar:
  Hei!

  Se også svar til Anoncoward under.

  Vi er forberedt på at krav om registrering vil ta antall kommentarer noe ned, ikke minst fordi registrering krever en ekstra handling fra hver bruker, men vi forsøker nå å gjøre denne operasjonen så enkel at den bare tar noen sekunder.

  Samtidig tilrettelegger vi for stor takhøyde i debattene, så lenge brukerne holder seg innenfor retningslinjene, og vi lar alle opptre anonymt fordi mange av hensyn til arbeidsgiver etc ikke kan fronte alle ytringer under fullt navn.

  tu.nos artikkelkommentarfelt skal også være en arena for direkte diskusjoner med journalister og redaktører. Vi forsøker å svare på oppfølgingsspørsmål og fortløpende ta diskusjonene rundt redaksjonelle valg.

  Når artikkelkommentarene blir integrert i diskusjon.no, når man potensielt nye brukere. Artikkelkommentarer kommer opp i ulike trådlister, i et forum som har 300.000 registrerte medkemmer.

  Mvh
  Svein-Erik Hole, redaktør tu.no
  Besvart: 10. feb. 2016 10:32
 4. Fordeler

  Spørsmål fra Jan:

  Hva tenker du er fordelene med diskusjon.no kontra systemet dere tidligere hadde?

  Svar:
  Hei,

  Diskusjon.no er et stort diskusjonsforum med et vidt spekter av emner som kan diskuteres. På grunn av sidene som Diskusjon.no er knyttet til er det et sterkt fokus på teknologi med svært mange teknologi-interesserte medlemmer.

  Det blir dermed lettere for oss å legge til rette for at lesere av tu.no kan diskutere flere tema enn kun det som tas opp i artiklene. Planen er å sette opp en ny forum-del med nye kategorier som vil ha sterk tilhørighet til stoff-områdene som tu.no skriver om.

  Når dere logger inn for å diskutere i kommentarfeltet, er dere logget inn i og kan dra nytte av hele forumet. På søster-sidene Tek.no og Gamer.no har vi lang erfaring med kommentarfelt av denne typen og det er svært populært å kommentere artikler.

  Inni selve forumet er det flere muligheter, blant annet til å laste opp bilder til kommentarer. I tillegg har vi en populær funksjon i forumet som heter "Mine innlegg" som er en oversikt over aktiviteten i de diskusjonene du har deltatt i: http://www.diskusjon.no/index.php?app=forums&module=extras§ion=myposts

  Diskusjon.no har i flere år vært et godt diskusjonsforum med brukerne i fokus og med en god moderator-stab. Det har vi tenkt å fortsette med! Vi vil anbefale dere å besøke Diskusjon.no direkte for å utforske mulighetene.

  Mvh
  Preben Liland Madsen / TSP
  Utvikler, TU Media og administrator ved Diskusjon.no
  Besvart: 10. feb. 2016 10:49

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå