T2

Netcom utfordrer fastlinjene med LTE

KLAR MED LTE: Teknisk sjef i NetCom, Roy Ove Nilssen viser frem selskapets nye multiruter og Samsungs nye LTE-nettbrett. De finnes ikke i Norge ennå, men de har kjøpt det i Sverige og det fungerer utmerket i Norge med fantastiske hastigheter.
KLAR MED LTE: Teknisk sjef i NetCom, Roy Ove Nilssen viser frem selskapets nye multiruter og Samsungs nye LTE-nettbrett. De finnes ikke i Norge ennå, men de har kjøpt det i Sverige og det fungerer utmerket i Norge med fantastiske hastigheter. Bilde: Odd Richard Valmot
27. feb. 2012 - 08:46

BARCELONA: Netcom bruker anledningen under World Mobile Congress til å lansere sine egne norske nyheter.

Selskapet øker nå dekningen til LTE-nettet betydelig og får mer fart på 3G.

Bedriftsruter

For å få full glede av all datakapasiteten lanserer de nå en ny multigenerasjonruter fra Huawei som skal gjøre fastkoblet internett rangen stridig.

– I de områdene vi har LTE-dekning vil man typisk oppleve en hastighet på 40 Mbit/s, men selv på 3G vil ruteren gi hastigheter som konkurrerer veldig bra med fast internett. 3G-nettet vårt er svært godt utbygget og rundt 65 prosent av basestasjonene har en hastighet på 14,4 eller 21 Mbit/, sier teknisk sjef i NetCom, Roy Ove Nilssen.

Planen er at alle 3G-basestasjonene skal over på 21 Mbit/s.

– Noen vil stå igjen på lavere hastigheter fordi vi ikke kan få koblet de til et nettverk med høy nok hastighet. Vi tror dette er en veldig bra løsning for bedrifter i bl. a. anleggsbransjen som trenger nettforbindelse med en gang uten å vente på fastlinje. En slik ruter er en mye mer fleksibel løsning, sier Nilssen.

Les også: Slik blir mobilnettet superraskt

– Mobilen blir en overflate

Galaxy S II og Tab får 4G

Multi multi

Den nye ruteren er temmelig fleksibel. Ikke bare støtter den LTE på 2,6 GHz, den støtter også LTE på 1800 MHz, som Netcom har bygget ut i flere byer og hytteområder, og selvfølgelig LTE på 800 MHz når det måtte komme i Norge. (Om Samferdselsdepartementet klarer å ta en beslutning om hvordan de skal fordele frekvensen, journ. anm.).

Ruteren støtter 3G opp til 42 Mbit/s, selv om dette er en hastighet som ennå ikke er lansert og selvfølgelig også 2G, selv om ingen vil ha en slik hvis det bare er 2G tilgjengelig.

Ut til folket

– Ut på våren kommer vi til å lansere en forbrukerutgave av ruteren og det vil bli et godt tilbud til alle med ADSL-forbindelse. Slike har gjerne en opplastingshastighet på maks 1 Mbit/s. På 3G får man fra dette og opptil 4 Mbit/s avhengig av belastning.

Høy hastighet på opplasting betyr mer i dag enn før når folk laster opp bilder og annet materiale, mener Nilssen.

– Dessuten kan man ta med seg ruteren på hytta når man drar dit. Det kan man ikke med et fast nett, påpeker han.

Les også: Mini-basestasjoner vil bedre dekningen

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

4G skal gjøre bilen til en trådløs kraftpakke

Nytt mobilnett uten LTE

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.