MOBIL

Nesten gratis å utvide minnet

Sliter du med lagringskapasiteten? Da er det greit at det er blitt grisebillig å utvide den.

15. mars 2012 - 06:03
Vis mer

Dersom vi skulle laget en liste over de mest geniale milepælene innenfor mobilutvikling ville vi lett plassert Siemenes på pallen. Dette er altså produsenten som i 2001 introduserte verdens første mobil med minnekortstøtte: Siemens SL45.

Telefonen ble levert med et MMC-kort på 32 MB, men dersom du var stinn av gryn kunne du punge ut en tusenlapp for en variant med 128 MB.

Siden den gang har minnekortstøtte blitt standard, og er på plass i de aller fleste telefoner som blir lansert i dag. Samtidig har utviklingen gått i riktig retning både når det kommer til fysisk størrelse, kapasitet, hastighet - og ikke minst pris. 

Forskjeller

I dag bruker alle mobiltelefoner med minnekortstøtte den samme korttypen: MicroSD. Det er imidlertid forskjell på disse:

Minnekortene deles opp i hastighetsklasser, hvor klasse 2 er tregt og klasse 10 er raskt. Klasse 10 er dyrest, og for de fleste vil klasse 6 eller 8 være raskt nok.

Kapasiteten er det andre aspektet du må ta hensyn til. Når du kjøper en mobiltelefon i dag får du vanligvis med et kort på 2 eller 4 GB, men du får tak i kort med lagringskapasiteter på helt opp til 64 GB (vær obs på at mange produsenter oppgir en øvre grense på 32 GB). 

LES MER OM DE FORSKJELLIGE MINNEKORTTYPENE

Historisk lave priser

Vi tar med jevne mellomrom et sveip over prisjakt.no for å sjekke hvordan prisnivået er på saker og ting, og da vi sjekket tilstanden på MicroSD-kort oppdaget vi et prisnivå som er lavere enn noensinne. Her er noen priseksempler på kort i forskjellige klasser:

Klasse 4, 8 GB: 34 kroner

Klasse 4, 16 GB: 87 kroner

Klasse 4: 32 GB: 240 kroner

Klasse 6, 8 GB: 53 kroner

Klasse 6, 16 GB: 153 kroner

Klasse 10, 8 GB: 67 kroner

Klasse 10, 16 GB: 140 kroner

Klasse 10, 32 GB: 228 kroner

Klasse 10, 64 GB (XDHC): 799 kroner **

** Denne minnekorttypen fungerer ikke med alle telefoner, så her bør du sjekke opp erfaringer fra andre som har lik telefon som deg.

NB! Siden prisene er hentet fra nettbutikker må du belage deg på å betale frakt i tillegg.

LES OGSÅ:

Så mye har minnekortet å si

Skaff deg et skikkelig minnekort

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.