LUFTFART

Nesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene

Flyplassen på Las Palmas på Gran Canaria er stengt på grunn av sandstorm. Nesten 1.500 passasjerer som skulle til Norge, er rammet, ifølge Dagbladet.

Et værfenomen kalt Calima er årsaken til at nesten 1600 flypassasjerer er strandet på Gran Canaria.
Et værfenomen kalt Calima er årsaken til at nesten 1600 flypassasjerer er strandet på Gran Canaria. Foto: Reuters/BORJA SUAREZ
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
22. feb. 2020 - 21:12

Ett passasjerfly fra Norwegian og to fra SAS som skulle til Oslo, får ikke lette fra flyplassen på Kanariøyene fordi sikten er for dårlig til å lande og lette, skriver NRK. I tillegg er flygninger til Ålesund, Bergen, Kristiansand og Stavanger rammet.

Flyplassen ble stengt rundt klokken 15.30 lokal tid lørdag. Ifølge Norwegian kommer flyplassen til å være stengt i alle fall fram til midnatt, og norske passasjerer kommer seg ikke hjem i kveld.

Norwegian opplyser at de har 925 passasjerer fordelt på fem fly som ikke får dra til Norge, og SAS har omtrent 550 passasjerer fordelt på tre fly, ifølge Dagbladet.

– Vi har flere innkommende fly, som er på vei til Gran Canaria, men som ikke får lande og må lande andre steder. Det er et puslespill vi jobber med å få til å gå opp. Noen av flyene som skulle ha landet, skulle tatt med passasjerer tilbake til Oslo, men flyene får jo ikke kommet til, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm til Dagbladet.

Pressevakten på flyplassen på Gran Canaria sier til NRK at dette er den sterkeste stormen på mange år, og at de aldri har stengt flyplassen så lenge på grunn av sandstorm før.

(©NTB)

Flyfoto visr skyen av røyk som stiger opp over vulkanutbruddet på Reykjaneshalvøya på Island onsdag.
Les også

Nytt vulkanutbrudd – skal være over en kilometer langt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.