MOBIL

Neste Tegra blir dobbelt så rask

... og kommer tidlig neste år.

1. aug. 2012 - 15:04

Nvidia har fått bedre og bedre fotfeste i mobilbransjen siden Tegra 2-debuten sin i 2010, og har gjort investeringer for å forsterke systembrikkeproduksjonen sin. Selskapet har blant annet kjøpt opp modemprodusenten Icera for å få fart på internettilkoblingen i Tegra-brikkene.

I år er det Tegra 3 som gjelder hos Nvidia. Denne systembrikken har fire hovedprosessorkjerner i tillegg til en nedklokket kjerne som tar over når kraften ikke trengs. Både LG og HTC har brukt denne brikken i toppmodellene sine, Optimus 4X HD og One X, og den står også i nettbrett-flaggskip som Asus Transformer Prime.

LES OGSÅ: Så sterk er Qualcomms nyeste Snapdragon

Neste Tegra dobler ytelsen

Selv om selskapet er blitt stuevarme i bransjen ligger de ikke på latsiden. Du kan allerede tidlig neste år forvente å se telefoner med neste generasjons Tegra-maskinvare, som foreløpig har kodenavn Wayne.

Og det er ikke snakk om en ubetydelig oppgradering. Ifølge markedsdirektør i Nvidia, Nick Stam, kan vi forvente en dobling av ytelsen i forhold til dagens Tegra 3-brikker.

Etter planen skal det også komme enda en oppgradering neste år, kalt Grey. Forskjellen på denne og Wayne er at Grey skal ha LTE-modemet Icera I500 ingegrert.

Nvidia har forøvrig allerede lekket planene sine for de neste årene, der det foreløpige toppunktet er systembrikken "Stark", som skal ha ti ganger så bra ytelse som Tegra 3.

LES OGSÅ: Nvidia: 100 kjerner i mobilen i 2014

Kilde: Fudzilla

 

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.