MOBIL

Neste Nexus kan bli et monster

Den neste Google-telefonen kan bli det råeste vi har sett til nå.

16. juni 2011 - 15:43

Nettstedet BGR, som har rykte på seg for å ha svært troverdige - men anonyme - kilder, hevder å ha fått has på flere detaljer om den kommende Google-telefonen.

LES OGSÅ: Nexus 3 med superskjerm?

Først ut med Android 4.0

Tradisjonen tro skal Google selv stå for telefonen som introduserer den neste, store oppdateringen av Android-plattformen. Denne gangen snakker vi om Android 4.0, eller Ice Cream Sandwich, som skal være en sammensmeltning av Android 2.3 og tablet-versjonen 3.0.

Les mer om Android-oppdateringene

Lynraske, doble prosessorer

Ifølge BGRs kilde skal den kommende Google-telefonen være utstyrt med neste generasjons dobbeltkjerne-prosessorer, med en klokkehastighet på mellom 1,2 og 1,5 GHz. Dette bryter med tidligere spekulasjoner om at det vil være den firekjernede Kal-El-brikken fra Nvidia som står i telefonen.

Skjermen skal også være kraftig oppgradert, med en oppløsning på hele 720p (720 x 1280 piksler). Den skal også være større enn skjermene vi tidligere har sett. For å holde størrelsen på telefonen akseptabel skal skjermen dekke hele fronten. De fysiske signaturtastene du finner på Android-telefoner vil altså forsvinne og erstattes av programvarebaserte taster på skjermen. 

Av andre spesifikasjoner skal telefonen ha støtte for LTE/4G, 1GB arbeidsminne og muligheter for å filme i 1080p.

Tar Google tak i kameraproblematikken?

Ifølge BGR skal kameraet i den neste Nexus-en ha en stillbildeoppløsning på fem megapiksler. Dette betyr ikke at de har kuttet kostnader og brukt gammel optikk. Tvert i mot skal selskapet ha satset på en mer avansert sensor som gir bedre bildekvalitet og høyere toleranse for dårlig lys. Vi håper virkelig dette punktet stemmer, og at det setter en endelig stopper for megapiksel-hysteriet.

LES OGSÅ: Nok megapiksler nå, mobilprodusenter!

Ukjent produsent

Google produserer ikke maskinvaren i telefonen sine selv, og har tidligere brukt HTC og Samsung da de kjørte ut Nexus One og Nexus S. Om det er en av de tidligere produsentene eller LG som skal stå for snekringen får vi forhåpentligvis svar på om ikke altfor lenge, da telefonen ifølge BGRs kilder skal komme i salg før jul. 

Kilde: BGR

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.