PRODUKSJON

Neppe sol til Årdal

Årdal er blinket ut som aktuelt lokaliseringsalternativ på grunn av gode støtteordninger og industrikultur.

Hydro Aluminium kutter kraftig i bemanningen ved Årdalsverket og stiller med omstillingsmidler. Kommunen har også sagt seg villig til å hjelpe nye virksomheter i gang.

Scanwafer søkte Innovasjon Norge om 390 millioner kroner til å starte ny fabrikk på Årdalstangen, men fikk bare en brøkdel.

ScanWafer er glad for bevilgningen på 70 millioner kroner, men påpeker at det er et for stort gap mellom de lovede tilskudd og det som skal til for å skape en konkurransedyktig waferfabrikk i Årdal.

Markedte for solenergi vokser kraftig. Scanwafer har derfor stor etterspørsel etter silisiumskiver (wafer). Kapasiteten ved eksisterende anlegg er ikke stor nok. Selskapet må nå se om eksisterende anlegg kan utvides eller om nye lokaliseringsalternativer for ny fabrikk dukker opp.

Styreformann Alf Bjørseth i Scanwafer håper på omkamp i forbindelse med neste å s statsbudsjett.

-Vi har ikke gitt opp håpet om å skape et konkurransedyktig alternativ for etablering av ny industri i Årdal. Videre framdrift vil avhenge av om myndighetene velger å legge til rette for dette i statsbudsjettet for 2005/2006. Det er tross alt myndighetene som må ta det endelige ansvar for situasjonen i Årdal og ikke vårt selskap, sier Bjørseth, ifølge en pressemelding.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.