IT

– Nei til utvidet datalagringsdirektiv

SIER NEI: ¿ Hvis direktivet utvides til å omfatte søk, så vil også jeg si nei til det. Her krysses det en grense som er uakseptabel, sier Knut Storberget.
SIER NEI: ¿ Hvis direktivet utvides til å omfatte søk, så vil også jeg si nei til det. Her krysses det en grense som er uakseptabel, sier Knut Storberget. Bilde: Scanpix

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil si nei til EUs datalagringsdirektiv dersom direktivet utvides til også å omfatte lagring av vanlige nettsøk for eksempel via Google og Yahoo.

Les også: Storberget åpner for DLD-skjerping

Flertall i EU

Et knapt flertall i EU-parlamentet ønsker at datalagringsdirektivet skal utvides til å omfatte vanlige nettsøk via Google, Yahoo, Bing og andre søkemotorer. EU-politikerne mener dette er veien å gå som del av en tverrpolitisk storsatsing i EU mot overgrepsmateriale mot barn.

Men justisminister Knut Storberget har ikke noe til overs for en slik løsning, skriver Aftenposten.

– Dette vil jeg advare sterkt imot. Hvis direktivet utvides til å omfatte søk, så vil også jeg si nei til det. Her krysses det en grense som er uakseptabel. Lagring av innhold, slik som dette vil innebære, er helt uakseptabelt, sier han.

Les også: Si hei til «iPhone-direktivet»

Sterkt signal

– Jeg er veldig overrasket. Dette viser hvor lett direktivet kan utvides når det først er på plass, sier direktør Hallstein Bjercke i interesseorganisasjonen IKT-Norge.

Den norsk-franske EU-parlamentarikeren Eva Joly støttet først en slik utvidelse av direktivet, men har i ettertid trukket støtten fordi hun ikke innså rekkevidden av forslaget.

Parlamentets syn blir ikke automatisk EU-politikk, men vil representere et offisielt syn og fungere som et sterkt signal overfor EU-kommisjonen. (©NTB)

Les mer om: