DRIFT OG VEDLIKEHOLD

NCC skal smelte snø for 100 mill i ny kontrakt med Oslo kommune

NCC har nylig signert ny kontrakt blant annet om å smelte brøytet snø i hovedstaden.

Snøsmelteanlegget «Terje» ble lagt til kai for første gang i desember 2011.
Snøsmelteanlegget «Terje» ble lagt til kai for første gang i desember 2011. Foto: NCC
17. nov. 2023 - 09:39

NCC har nylig signert fire nye kontrakter med henholdsvis Vann- og avløpsetaten, Bymiljøetaten og OsloBygg KF. De fire kontraktene har en samlet verdi på cirka 240 millioner kroner, skriver NCC i en pressemelding.

Snøen smelter normalt svært raskt etter nedknusing først i prosessen. <i>Foto:  NCC</i>
Snøen smelter normalt svært raskt etter nedknusing først i prosessen. Foto:  NCC

NCC har inngått kontrakt med Bymiljøetaten for mottak, smelting og rensing av snø i tre nye sesonger. NCCs snøsmelteanlegg NCC SnowClean blir fortsatt å finne ved kai i Oslo sentrum. Verdien av kontrakten er om lag 100 millioner kroner. Kontrakten åpner også for opsjoner i to år ut over avtaleperioden.

NCC skal de fire neste vintrene brøyte snø på skolenes områder i Oslo nord. Kontrakten omfatter 55 eiendommer i bydelene Alna, Stovner og Grorud. Brøytingen, som skjer for oppdragsgiver OsloBygg KF, startet den 15. oktober. Kontrakten har en verdi på rundt 25 millioner kroner over fire år.

I Melkeveien i bydel Vestre Aker skal kommunale vann- og avløpsledninger renoveres, og her skal NCC utføre både konvensjonell graving, rehabilitering med gravefrie metoder og rehabilitering av kummer for rundt 60 millioner kroner. Arbeidene er oppdrag for Vann- og avløpsetaten. De starter opp i november og vil pågå fram til mai 2026.

Fra nyttår overtar NCC drift og skjøtsel av Oslos parker i indre by på oppdrag for Bymiljøetaten. Kontrakten omfatter både sommer- og vintervedlikehold som avfallshåndtering, gressklipping, trepleie og brøyting over en periode på fire år. Avtalen har en total verdi på rundt 55 millioner kroner. Dette er en kontrakt NCC har driftet i to perioder tidligere, så både funksjoner og områder er godt kjent.

– Vi kjenner byen godt og har solid kompetanse for gjennomføring av denne typen vedlikeholdsarbeid. Med disse kontraktene vil vi også i årene fremover fortsette å utføre nødvendig vedlikehold i og rundt Oslo, og dermed bidra til en bedre by for innbyggere og besøkende. Kontraktene gir oss et solid fundament og understreker samtidig vår solide posisjon i Oslo-markedet, sier NCCs områdesjef Svein Nilsplass i meldingen.

Fra arbeidene med tunnel som skal gi ny vannforsyning til Oslo, fra Holsfjorden i Tyrifjorden. Her skal det støpes en vanngrav som alle bilene må kjøre gjennom på vei ut, for å rense hjulene for skitt og søle. Strekningen etter vanngraven blir asfaltert.
Les også

Oslos nye vannforsyning: Blir «betydelig» dyrere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.