BYPAKKE ÅLESUND

NCC skal bygge E136 Breivika-Lerstad for nesten 1,5 mrd

NCC Norge har vunnet anbudskonkurransen om å bygge det største prosjektet i Bypakke Ålesund.

Lerstadtunnelen vil gå slik som dette, sett fra lufta.
Lerstadtunnelen vil gå slik som dette, sett fra lufta. Illustrasjon: Statens vegvesen
11. des. 2023 - 13:04

Åtte entreprenører og grupperinger var interessert i å bli kvalifisert til dette oppdraget. NCC var en av fire leverandører som etter prekvalifisering fikk invitasjon til å levere tilbud på oppdraget.

Vegvesenet melder i dag at NCC hadde best forhold mellom pris og kvalitet.

– Jeg er fornøyd med konkurransen, som startet allerede i mai. Det er en lang og grundig prosess vi har vært gjennom med tilbyderne. Etter forhandlingsrunden er det NCC Norge som har levert det beste tilbudet, sier Ole Kristian Birkeland, prosjektleder i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Per Jonsson, leder for NCC Infrastructure Norge. <i>Foto:  Joakim Kröger/NCC</i>
Per Jonsson, leder for NCC Infrastructure Norge. Foto:  Joakim Kröger/NCC

NCC Norge er innstilt som vinner av anbudskonkurransen med en tilbudssum på cirka 1,48 milliarder kroner eks. mva. Prisnivået på tilbudene som kom inn var omtrent som Statens vegvesen hadde forventet for denne entreprisen, heter det i meldingen.

– Vi er svært godt fornøyd med tildelingen av kontrakten E136 Breivika-Lerstad. Det er et komplekst prosjekt som vil involvere en rekke fagdisipliner hos oss. Vi avventer nå klagefrist og signering på nyåret, sier Per Jonsson, leder for NCC Infrastructure Norge, i en epost til Veier24.

Tilbyderne hadde følgende tilbudssummer (eks. mva.):

Rangering Entreprenør Tilbudssum
 1 NCC Norge 1.477.964.737
 2 JV Implenia Norge/Allgrunn 1.662.123.303
 3 AF Gruppen Norge 1.705.338.531

Klagefristen er 22. desember. Kommer det ikke inn noen klager vil Vegvesenet signere kontrakt med NCC Norge etter at fristen har gått ut.

Det største prosjektet i Bypakke Ålesund

Med dette tilbudet er Vegvesenet innenfor styringsrammen for prosjektet, som er på 2,6 milliarder 2023-kroner, ifølge meldingen.

I den summen er alle kostnader med, også MVA. Styringsrammen er økt med over 500 millioner kroner siden stortinget vedtok pakken i 2021, på grunn av den kraftige prisstigningen i anleggsmarkedet.

Den nye veien vil i hovedsak gå i en tunnel på 2,6 kilometer, og vil avlaste dagens Lerstadveg og E136 gjennom bydelene Moa og Åse. Det blir nytt toplanskryss i vest. Når tunnelen er åpnet vil det bli bygd ny gang- og sykkelvei på hele strekningen. Det blir siste entreprise i prosjektet.

Anleggsstart blir i februar/mars.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram på vei ned leideren på KV Bjørnøya. Kystvaktfartøyet er bygget på Vard Langsten. Verfttsdirektøren hevder at de også kan bygge fregatter.
Les også

Forsvarets gigantsatsing: Utelukker ikke at fregatter og andre fartøy vil bygges i utlandet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.