OLJE OG GASS

Navnet ble som TU spådde

Statoil tok i begynnelsen av 2003 over operatøransvaret for Visund fra Hydro. Dermed måtte logoen på plattformen byttes ut. Kanskje dette er kimen til en ny logo?
Statoil tok i begynnelsen av 2003 over operatøransvaret for Visund fra Hydro. Dermed måtte logoen på plattformen byttes ut. Kanskje dette er kimen til en ny logo? Bilde: Statoil

Allerede i TU nummer 1/07 spådde Teknisk Ukeblad at det eneste fornuftige navnet på det fusjonerte Statoil og olje- og gassdivisjonen i Hydro burde være StatoilHydro.

Dette navnet er nå godkjent av begge styrene, og vil bli det offisielle navnet på det fusjonerte selskapet.

Ingen logo ennå

I første omgang skal selskapet heter StatoilHydro frem til styret i det nye selskapet er nedsatt, skriver Hydro i en pressemelding. Deretter skal dette styret utvikle forslag til nytt navn og logo med utgangspunkt i det fusjonerte selskapets forretningsstrategi, visjon og verdigrunnlag.

Navneforslaget vil bli lagt fram for behandling på selskapets ordinære generalforsamling i 2008, noe staten som største eier er innforstått med.

Vil ha arbeidsro

- Det har vært stort engasjement knyttet til beslutningen om nytt navn på selskapet. De to styrene er derfor blitt enige om fremgangsmåten som her er beskrevet og at selskapet etableres under navnet StatoilHydro, sier Jan Reinås, styreleder i Hydro, og Jannik Lindbæk, styreleder i Statoil, i en felles kommentar.

Avgjørelsen kommer nå for at Statoil og Hydro skal få ro til å arbeide med integrasjonsplanleggingen, etter en het navnedebatt som har pågått siden fusjonsplanene ble kjent.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.