KARRIEREUTDANNING

Navarsete vil premiere innflyttere

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil tidligst i slutten av februar ha forslaget til Nasjonal transportplan klart.
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil tidligst i slutten av februar ha forslaget til Nasjonal transportplan klart. Bilde: Kjell Herskedal
Dag Yngve Dahle
6. mai 2009 - 09:23

I dag får nyutdannede redusert studielånet med inntil 25.000 kroner per år i kommunene i Nord-Troms og Finnmark samt Karlsøy i Troms.

Brukes av mange

I fjor fikk benyttet 6.500 nyutdannede seg av ordningen, som eksisterer for å trekke folk med høy utdanning til distriktene. IKke siden 2002 har antallet vært så høyt.

I gjennomsnitt fikk hver enkelt slettet cirka 16.000 kroner av studielånet.

Sp-leder Liv Signe Navarsete går ifølge studentavisa Studvest inn for å utvide ordningen.

Vil gi studenter turbostipend

Gulrot

– Vi trenger unge folk med høyere utdanning i distriktene. Å redusere studiegjelden i utkantkommuner skal være en gulrot for nyutdannede, som gjør det mer attraktivt å søke seg utover i landet, sier hun til avisa.

En dobling av antall kommuner som omfattes av ordningen vil gjøre susen, mener hun.

– Vi opplever at mange ønsker å bo i distriktene, men terskelen er gjerne litt høyere for å flytte til en utkantkommune enn til en større by. Mange tenker ikke på at det finnes et liv utenfor de store byene, mener Navarsete.

Sletter studielån for ingeniørlærere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.