KARRIEREARBEIDSLIV

NAV venter 100.000 ledige

OPP: Den anstrengte internasjonale økonomien og det at mange arbeidsinnvandrere har opparbeidet seg trygderettigheter i Norge er blant grunnene til at NAV øker prognosene.
OPP: Den anstrengte internasjonale økonomien og det at mange arbeidsinnvandrere har opparbeidet seg trygderettigheter i Norge er blant grunnene til at NAV øker prognosene. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
26. feb. 2009 - 18:39

- NAV har tidligere kommet med prognoser på 80.000 arbeidsledige i løpet av 2009. Nå skal jeg ikke levere ferdige prognoser her og nå, men våre kommende prognoser vil ligge nærmere 100.000 ledige, sa arbeids- og velferdsdirektøren under Fafo-konferansen i Oslo i ettermiddag.

IT-ledigheten til værs

Optimister

Historisk har NAV levert noe forsiktigere prognoser enn Statistisk sentralbyrå.

Mens NAV har spådd 80.000 ledige i år, har SSB kommet med prognoser på 100.000 ledige.

NAV-analytikerne har altså vært noe mer optimistisk enn kollegene i SSB.

Ligger i kortene

Men nå vil altså NAV oppjustere sine prognoser.

- Jeg antyder et nivå på våre kommende prognoser. De offisielle prognosene foreligger 10. mars, men det ligger i kortene at vi vil justere opp disse prognosene i forhold til det vi sa før jul, sier Saglie til Teknisk Ukeblad.

Torsdag formiddag kom NAVs siste tall for arbeidsledigheten, som viste en 5100 mistet jobben i ledigheten i februar.

Føre var

- Vi må være forberedt på høyere arbeidsledighet her i landet enn det vi hittil har trodd, sier han.

"Er NAVs virkemiddelapparat tilpasset et tøffere arbeidsmarked?" Det var under denne vignetten Saglie snakket til forsamlingen under konferansen.

- Svaret på det er ja. Verktøyene skal utvikles og forbedres, men vi har hele verktøykassa for å få folk i arbeid igjen, sier Saglie.

5100 mistet jobben

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.