KARRIERE

Nav-direktøren går av

Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie går av senest neste sommer. Han går da over til Universitetet i Oslo.
Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie går av senest neste sommer. Han går da over til Universitetet i Oslo. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
4. mai 2010 - 10:10

Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie har i fem år sittet på toppen av stadig mer omdiskuterte Nav.

– Krevende

Neste sommer går åremålet hans ut, men allerede nå gir han beskjed om at han ikke kommer til å søke på nytt.

– Jeg ønsker at ny leder er pekt ut i god tid før jeg slutter. Dette er en krevende jobb og det er viktig at Arbeidsdepartementet har tid til å finne en etterfølger, sier Saglie til nav.no.

Saglie blir i jobben til ny direktør er på plass.

– Som 61-åring må jeg erkjenne at jeg ikke har all verdens tid igjen i arbeidslivet. Samtidig er det flere ting jeg lenge har hatt har lyst til å jobbe med. Hvis jeg skal få gjort det, kan jeg ikke gå inn i en ny periode som leder av Nav.

Blir universitetsansatt

Saglie har fått tilbud om å lede en faglig satsing ved Institutt for Statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Det dreier seg om å styrke det faglige fundamentet for forvaltningens politikkutvikling og policy-analyse. Hvilke tiltak gir ønsket effekt til hvilken kostnad og hva er alternativene, for eksempel innenfor arbeids- og velferdspolitikken.

Saglie mener dette er faglig interessante problemstillinger av tverrfaglig karakter, samtidig som de kan ha umiddelbar praktisk nytte.

– I dette arbeidet vil jeg få brukt min erfaring fra et langt arbeidsliv, min utdannelse og min store interesse for analytisk og teoretisk arbeid. Dette er midt i blinken for meg, og jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten.

Tid

Saglie ønsker primært at departementet skal ha god tid til å finne en ny leder.

– Vi er gjennom en krevende etableringsfase og er i starten av en konsolideringsfase. Nå trengs lederskap som trygger driften, og det er også behov for mer fokus på å skape god og helhetlig tjenestekvalitet for våre brukere og et godt arbeidsmiljø for våre medarbeidere. Av hensyn til medarbeiderne, og til vår løpende drift og utvikling, vil det være best om en ny leder er på plass før jeg slutter.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.