NASJONALE TURISTVEIER

Nasjonal turistvei Lofoten - her skal det bygges nytt servicebygg og parkeringsplass

Populære Hauklandsstranda skal rustes opp for over 31 millioner kroner.

Illustrasjon av den nye servicebygningen ved stranda.
Illustrasjon av den nye servicebygningen ved stranda. Illustrasjon: Statens vegvesen
17. aug. 2022 - 13:52

Vestvågøy kommune er byggherre, men det er Statens vegvesen som gjennomfører denne anskaffelse. Den handler om å få bygget ny servicebygning på Haukelandsstranda med tilhørende teknisk infrastruktur. Her blir det også tilrettelegging langs fylkesveien, ny parkeringsplass, og utomhusområdet skal oppgraderes.

Hauklandstranda er en av Vestvågøy kommunes mest populære badestrender og et statlig sikret friluftsområde. Hauklandstranda er også en av avstikkerne til Nasjonal turistvei Lofoten, som er 230 kilometer lang, og går mellom Raftsundet og Å med avstikkere til Eggum, Henningsvær, Unstad, Utakleiv, Vikten og Nusfjord.

Planen for Hauklandstranda innebærer en større oppgradering av hele området. Dagens bygg og toalett skal rives. Parkeringsplassen på strandområdet skal
bli beiteområde, og i stedet kommer et større, tilrettelagt parkeringsområde oppe ved fylkesveien.

Det nye serviceområdet er plassert på et lite høydedrag, med fin utsikt mot strandområdet og universell atkomst fra parkeringsplassen. Selve servicebygget er på cirka 300 m2, og skal romme både offentlige toaletter, et garderobeanlegg med dusjmuligheter, samt en kafe med uteservering. Parkeringsplassen skal opparbeides som en større asfaltert flate, med plass til 20 sykler, 10 MC-plasser, fire handikapplasser, ni bobilplasser, fire el-bil ladeplasser, samt 95 standard parkeringsplasser. I tillegg skal plassen tilrettelegges for av- og påstigningsplass for buss, samt avfallshåndtering.

Langs fylkesvegen etableres to kantsteinsstopp, én for nordgående og én for sørgående trafikk. Mellom parkeringsplass, servicebygg og strandområdet skal det lages gangstier.

Oppdraget skal være gjennomført innen 1. desember 2024.

Anslått verdi for denne kontrakten er 31.100.000 kroner eks. mva.

Hvis det er hensiktsmessig, kommer oppdragsgiveren til å gjennomføre dialog gjennom forhandlinger med tre tilbydere.

Det blir tilbudsbefaring på Haukelandsstranda 1. september, og tilbudsfrist er 14. september.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.