BLOG

Når ukjente anrop får deg til å undre...

Hvor mye er du villig til å betale for en tjeneste som du kan få gratis?

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. aug. 2010 - 21:21

Nummeropplysning på SMS er big business. Enkelte av leverandørene reklamerer tungt på TV for å få deg til å velge akkurat dem neste gang du skal sjekke et nummer som har ringt deg eller finne nummeret til noen.

Det mange kanskje ikke vet er at dette koster latterlig mye penger. Visste du for eksempel at SMS-opplysningen 1985 tar 16 - seksten - kroner for ett enkelt nummersøk? Eller at det koster 15 kroner å få et nummer fra Opplysningen 1881? Opplysning 1890 er en av de billige, men det koster fortsatt sju kroner for hver mottatte melding.

Og dette for en tjeneste som er helt gratis på nett. Går du inn på en hvilken som helst opplysningstjeneste på nett koster det deg ikke et rødt øre å søke. 

Vi skal ikke spekulere i årsaken til de høye prisene. Men vi tipper at det er en blanding av uvitenhet og grådighet ute og går. Og om det er noe vi hater er det å betale overpris for så enkle tjenester som dette.

Derfor skal vi gi deg noen helt gratis råd til hvordan du kan slippe veldig mye billigere unna:

1: Velg en billig nummeropplysning

Dette er den enkleste, og er i grunn innlysende. Vi har sjekket rundt og funnet tlf2008.no. Denne tjenesten tar ikke mer enn én krone per søk.

Tjenesten krever at du registrerer deg som bruker ved å legge igjen IMEI-nummeret på telefonen din og telefonnummeret ditt. Gjør du ikke dette må du betale langt mer for tjenesten, faktisk hele 12 kroner! 

Men vi syns det er verdt å registrere seg for å få nummeropplysning for en krone.

Les mer på TLF2008.no »

2: Bruk nettleseren din

Enkelt og greit: Gå inn på for eksempel 1890.no eller telefonkatalogen.no med mobilnettleseren. Men husk at du da betaler for datatrafikk, og at dette kanskje ikke vil lønne seg dersom du ikke har god pris på data hos din operatør. Det beste er om du har fastpris. 

3: Legg til søk i Opera Mini

Nettleseren Opera Mini har en smart funksjon som lar deg definere egne søk. Det fungerer slik at du kan legge til et hvilket som helst søkefelt i søkefunksjonen til telefonen. Dermed kan du legge til en nummeropplysningstjeneste som eget søkefelt i nettleseren og finne navn og nummer ved å skrive dem inn her. 

Den enkleste metoden å sette opp dette på er å bruke Opera Link. Da kan du legge til søkefelt på nettleseren på PC/Mac, synkronisere Opera med Opera Link og deretter Opera Mini med Opera Link. Da får du får søkefeltene på mobilen også, og du betaler noen øre for søk.

4: Spre det!

Om du er lei av de helt latterlige prisene til nummeropplysningstjenestene har du altså oppskriften her. Spre det glade budskap!

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.