BLOG

Når Apple gjør noe andre har gjort i evigheter er det en nyhet

Det føltes i alle fall sånn da selskapet presenterte den nye iPhone 4-funksjonen FaceTime i går. For ærlig talt: Dette er jo bare videosamtaler. Nokia-telefonen på bildet over hadde videosamtaler, og kom i butikkene i 2005...

Marius ValleMarius ValleJournalist
8. juni 2010 - 16:18

FaceTime er ikke bare et snodig navn. Det er også, i alle fall foreløpig, videosamtaler proprietært som bare det. Du kan nemlig bare snakke med andre iPhone 4-eiere, og det fungerer bare over Wi-fi.

Les også: iPhone 4: Dette trenger du å vite

Videosamtaler over 3G er en integrert standard i UMTS-nettet (3G-nettet), og har vært operativt i åresvis. Har du en 3G-telefon som støtter videosamtaler (dem er det mange av) kan du foreta videosamtaler til andre 3G-telefoner. Det er ingen krav om at du må ringe til en tilsvarende telefon.

Så hva i alle dager skal man si? Er dette den såkalte RDF-effekten til Apple?

Vel. Vi må si at vi faktisk syns dette er interessant. For er det noe Apple er flinke til så er det å ta et eksisterende konsept og gjøre det bedre. Her er hvorfor:

  • Utifra videoer vi har sett er det forholdsvis god bildekvalitet på FaceTime. Dette er viktig for opplevelsen når du snakker med noen, altså at du føler at du kan se dem skikkelig.
  • Det er enkelt å endre til videosamtale. Når du ringer noen kan du trykke på et kamerasymbol på skjermen for å endre til videoanrop.
  • Du kan enkelt og raskt skifte mellom frontkameraet og hovedkameraet.
  • Det ser lekkert ut.

Apple presenterer videosamtaler som en nyhet, og på sett og vis blir det også det. Ikke bare fordi amerikanere nå endelig kan bruke videosamtaler, men også fordi tjenesten blir lekrere og enklere å bruke.

Vi tror FaceTime kan gi nytt fokus på videosamtaler hos andre produsenter. Da kan det være at det endelig blir populært. Det er det i alle fall ikke i dag. Når tok du for eksempel en videosamtale sist?

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Apple.com, Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.