ENERGI

Næringsministeren vurderer å opprette statlig hydrogenselskap

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil ha slutt på den «passive næringslivspolitikken» her i landet og sier han har stor tro på staten som entreprenør.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Foto: Fredrik Hagen/NTB
2. nov. 2021 - 08:12

– Det vi signaliserer nå er et klart brudd med den passive næringslivspolitikken som er blitt ført de siste årene, sier han til Klassekampen.

Vestre vil at den nye regjeringen blant annet nå skal vurdere å opprette et statlig hydrogenselskap.

– Jeg har veldig tro på staten som entreprenør, og vi har jo også en historikk i Norge der statlige selskap blir veldig lønnsomme slik at fellesskapet får sin rettmessige del av fortjenesten. Det er Equinor et godt eksempel på, sier næringsministeren.

– Hvilke fordeler kan dere oppnå med et statlig hydrogenselskap?

– Det kan være å sette i gang industrielle prosjekt som private bedrifter ikke vil satse på, å tenke mer langsiktig på prosjektert som kanskje ikke er lønnsomme i morgen, men som vi er trygge på kan bli veldig lønnsomme i fremtiden. I tillegg kan vi sikre at det blir drevet med skikkelige arbeidsvilkår, og ikke minst kan lønnsomme statlige bedrifter skape et overskudd som vi kan bruke på velferdstjenester, sier Vestre og tilføyer:

– Mitt mål som næringsminister er å skape mer verdier slik at vi kan omfordele mer.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.