PROSJEKTERING

Nå skal Vegvesenet styre økonomien i prosjektene via «skyen»

Denne uken signerte Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) avtale med Statens vegvesen om leveranse av skytjenesteløsning for styring av prosjektøkonomi.

Konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud og adm dir i NoIS, Ola Greiff Johnsenands
Konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud og adm dir i NoIS, Ola Greiff Johnsenands Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. sep. 2019 - 15:45

Løsningen skal sikre god kontroll over kostnadene i gjennomføringen av veiprosjekter hos Vegvesenet, heter det i en pressemelding.

Systemet som er valgt heter ISY Prosjekt Økonomi, som leveres i skytjenesten Azure. Dette er dag et verktøy for økonomisk prosjektstyring for bygg og anleggsbransjen i Norge. Løsningen brukes allerede av noen av landets største byggherrer som Bane Nor, Statsbygg og Undervisningsbygg.

– Vi har nå funnet løsningen som dekker vårt behov for et prosjektøkonomisystem som har høy kvalitet og som samtidig er brukervennlig, sier prosjekteier Morten Rannem i Statens vegvesen.

– Et moderne system for oppfølging av økonomien

– Vi er veldig glade for å ha vunnet denne tilbudskonkurransen. Nå starter jobben med å levere et moderne system for oppfølging av økonomien i veiprosjekter. Statens vegvesen har vært en viktig kunde for oss i mange år. Det betyr derfor mye at vi fikk tillit til å levere også på dette området, sier Ola Greiff Johnsen, administrerende direktør i Norconsult Informasjonssystemer (NoIS)

Konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud signerte avtalen for Statens vegvesen, og han er fornøyd med at anskaffelsen nå er i havn.

– Det er spennende at vi nå får et nytt verktøy som gir oss bedre økonomistyring i alle veiprosjekter. Det er bra at anskaffelsen er i havn, og at vi har inngått kontrakt om å ta i bruk systemet ISY Prosjekt Økonomi våren 2020. Lykke til med det videre arbeidet, dette kommer til å gi gode resultater, sier Grimsrud.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.