IT

Nå skal mobiler med dårlige antenner avsløres

Danskene vil ha felles merkeordning.

Data om antennekvalitet bør hentes inn og offentliggjøres, mener danske myndigheter, som vil ha en felles merkeordning i EU.
Data om antennekvalitet bør hentes inn og offentliggjøres, mener danske myndigheter, som vil ha en felles merkeordning i EU. Bilde: Colourbox
14. mars 2013 - 15:08

Danske myndigheter ønsker nå å igangsette målinger på antennekvaliteten til mobiltelefoner.

Tallene skal offentliggjøres allerede i år, slik at forbrukere skal kunne forholde seg til dem ved valg av mobiltelefon, skriver danske Ingeniøren.

Ingen informasjon

Hvis det er dårlig forbindelse til mobilnettverket, kan det skyldes at mobilen har en dårlig antenne. Likevel blir ikke informasjon om antennens kvalitet gjort tilgjengelig for kunden, selv om produsentene kjenner til den.

Men dette skal det gjøres om på, fremgår det i et utspill om bedre mobil- og bredbåndsdekning.

Den danske regjeringen vil jobbe for å få innført en felles merkeordning i EU, slik at forbrukerne skal få tilgang på informasjon om hvor god antennen i en mobil er.

Les også: – Sjokkerende dårlige antenner i smarttelefoner

Mange problemer

Professor Gert Frølund fra Aalborg Universitet har flere ganger tidligere tatt til orde for at antennekvaliteten på mobiltelefoner bør være offentlig.

Han har også vært med på å utvikle den internasjonale standarden for hvordan mobiltelefoners antennekvalitet skal måles.

Nå gleder han seg over at slike tall blir tilgjengelige for forbrukerne.

– De som har bekymringer i forhold til dekningen, og som har problemer - og det virker til å være overveldende mange - skal ha muligheten, sier Frølund.

Les også:

Moderne bygg dreper mobildekningen

Nå blir det god mobildekning på toget

Dette er fremtidens basestasjon  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.