MOBIL

Nå skal mobilen måle fettprosenten din

MWC 2012: Disse skallene kan både fortelle deg hvordan været er og opplyse deg om at det er på tide å pusse tennene. 

1. mars 2012 - 06:01

Japanske NTT Docomo står bak en hel del spenstige konsepter i mobilsammenheng, så vi tok en tur innom standen deres her i Barcelona. Og i år var det av alle ting tre deksler som fanget oppmerksomheten vår.

Måler dårlig ånde, alkohol, vær og fett

Disse dekslene inneholder nemlig sensorer som gir deg målinger innenfor forskjellige kategorier. Det ene dekselet kan for eksempel gi deg detaljert informasjon om været, basert på luftfuktighet, temperatur og andre forhold der du befinner deg akkurat nå. 

Den nyttigste varianten er muligens dekselet som analyserer ånden din. Her puster du inn i en sensor i fem sekunder, så kan telefonen fortelle deg om du burde pusse tennene. Dette dekselet registrerer for øvrig også alkoholnivåer, noe som kan være greit om du er usikker på om du skal kjøre eller gå til butikken en søndag morgen. 

Det siste dekselet vi fikk se på måler rett og slett fettprosenten din. 

Dekslene fungerer sammen med Android-telefoner (vi fikk demonstrert saker og ting på en Sony Ericsson Xperia Arc), og kommuniserer med en app som installeres på telefonen. Foreløpig er de ikke å finne på markedet, men NTT Docomos representant på stedet var optimistisk og kunne fortelle at konseptet skal videreutvikles. 

Se oversikt over alle artikler fra Mobile World Congress 2012

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.