PODKAST

Nå skal gründerne fra Vestlandet selge strøm i Europa

Det norske strømselskapet har hatt stor suksess med sin AI-motor som kjøper og selger strøm og som optimaliserer bruken i boliger. Nå skal de inn i mange nye markeder

Skal selge strøm til Tyskere: Sjef og gründer  i Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes tar teknologien de har utviklet i Norge og Sverige  til Tyskland i første omgang, og til mange flere europeiske land i neste.
Skal selge strøm til Tyskere: Sjef og gründer i Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes tar teknologien de har utviklet i Norge og Sverige til Tyskland i første omgang, og til mange flere europeiske land i neste. Foto: Odd Richard Valmot
4. juni 2020 - 20:30

Strømselskapet Tibber vil legge Europa for sine føtter. Etter formidabel suksess i Norge og Sverige går de nå inn i Tyskland og åpner appen i flere andre europeiske land. Samtidig lanserer selskapet mange nye fisjoner og produktnyheter i sin app. Det gjør at de er på vei til å bli en mye mer omfattende smarthusløsning, som gjør mye mer enn å holde rede på strømforbruket. Nå kan kundene deres også styre belysningen.

– Nettleia er det vi merker skaper mest irritasjon blant kundene også internasjonalt. Det «gnege», sier Tibber-gründer Edgeir Vårdal Aksnes. I denne samtalen snakker han om hvordan de hjelper kunden til å bruke mindre strøm, og hvordan de integrerer partnere for å gjør boligen deres smartere. Og om hvordan folk kan koble seg fra strømnettet, allerede i dag.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.