SAMFERDSEL

Nå skal fotoboksene ta mange flere fartssyndere

Politidirektoratets mål for hvor mange fartssyndere som skal tas av fotobokser, er justert opp fra 180.000 tidligere år til 250.000 i år.

Det står 413 fotobokser langs norske veier. Kapasitetsproblemer, både hos politiet og Vegvesenet, er årsaken til at ikke alle boksene står på hele tiden.
Det står 413 fotobokser langs norske veier. Kapasitetsproblemer, både hos politiet og Vegvesenet, er årsaken til at ikke alle boksene står på hele tiden. Foto: NTB
26. mai 2022 - 20:32

Fotoboksene har til nå bare vært i drift deler av døgnet.

– Nå skrur vi boksene på slik at de er på cirka 90 prosent av døgnet. Det gjelder alle fotobokser i hele landet. Antakelig kommer omtrent 70.000 flere til å bli tatt i fotoboks i år enn tidligere år, sier fagdirektør Runar Karlsen i Politidirektoratet til NRK.

Avgjørelsen ble tatt før de mange dødsulykkene i april og mai i år. Politiet og Statens vegvesen håper tiltaket vil føre til færre alvorlige ulykker.

– Det er et trafikksikkerhetstiltak for å få ned farten, for farten tar liv. Vi vet at fotoboksene, både punktmålingene og strekningsmålingene, virker inn på trafikksikkerheten, sier Karlsen.

Kapasitetsproblemer, både hos politiet og Vegvesenet, er årsaken til at ikke alle boksene står på hele tiden.

Det står 413 fotobokser langs norske veier. 273 av dem driver punktmåling, mens de andre står langs veier der gjennomsnittsfarten registreres.

Det brenner i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg. Det stanser togtrafikken mellom Sarpsborg og Halden, og naboer blir evakuert.
Foto: Thomas Andersen / NTB
Les også

Brann i Sarpsborg stopper togene

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.