MOBIL

Nå kommer Tegra 3

Asus først ut med å ta i bruk Nvidias firekjerner.

23. aug. 2011 - 11:59

En av de spenstigste tabletene vi har hatt inne til test er Asus EEE Pad Transformer, som kjører på Nvidias Tegra 2-brikke med doble prosessorkjerner og Geforce-grafikk.

Mye vil ha mer, og nå ser det ut til at ASUS blir først ut med å ta i bruk Nvidias Tegra 3-brikke, som muligens er mer kjent under navnet Kal-El.

Nvidia lovet tidligere i år at vi ville få se Kal-El på markedet allerede til høsten i år, og det kan se ut som de overholder fristen - Asus Transformer 2 kan komme på markedet så tidlig som i oktober.

Fire kjerner

Tegra 3 vil - om det ikke skjer noen uventede lanseringer - være den første SoC-en (systembrikken) med fire prosessorkjerner. Fordelen med fire kjerner fremfor to, eller én for den saks skyld, er mange. 

Det viktigste punktet er kanskje strømforbruket. Fire prosessorer som fordeler arbeidsoppgavene vil kunne kjøre på svært lav klokkefrekvens, og bruker langt mindre strøm enn om én kjerne skulle dra den samme lasten. 

I tillegg sier det seg selv at du vil oppleve en vanvittig ytelse om alle kjernene kjører på maks hastighet. I de få tilfellene dette vil være nødvendig vil du imidlertid kverke batteriet på null komma niks. 

Problemet i dag er at verken mobilplattformer eller apps (med noen få unntak) er skrevet for mer enn én prosessorkjerne, så den store gevinsten med tanke på batteriforbruk og ytelse vil vi nok ikke merke før programvareprodusentene har tilpasset koden sin. 

Vi fikk forøvrig demonstrert hvor lite kraft Kal-El bruker da vi besøkte Nvidia under MWC. Med forbehold om at den kjørte på programvare produsenten selv har laget for å imponere, ble vi, vel, imponert.

Grafikk!

Når vi snakker om nye systembrikker fra Samsung, Nvidia, Qualcomm & co er det lett å henge seg opp i antall prosessorkjerner, på samme måte som det er lett å henge seg opp i antall megapiksler når man snakker om mobilkamera.

LES OGSÅ: Nok megapiksler nå, mobilprodusenter!

Men vel så viktig er det at produsentene også monterer en matchende grafikkbrikke på systembrikkene sine. Tegra 3 kommer med en 12-kjerners Geforce-brikke som skal yte fem ganger bedre enn åttekjerneren du finner i dagens Tegra2-systembrikke. Den maksimale oppløsningen som skal kunne leveres er hele 2560 x 1200 piksler.

Asus Transformer får etter alt å dømme en 10,1 tommers skjerm med 1200 x 800 pikslers oppløsning. Mer enn nok kraft å gå på med andre ord, så her snakker vi muligens om den råeste surfe-tableten til nå.

Kilde: MSN

LES OGSÅ:

NVIDIA: - 100 kjerner i mobilen i 2014

Ytelsesduell mellom dual core-telefonene

Test av Asus EEE Pad Transformer

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.