MOBIL

Nå kommer Optimus Vu til Europa

LGs Galaxy Note-konkurrent har fått mer krutt og dato for verdenslansering.

20. aug. 2012 - 07:35

Vi stiftet bekjentskap med kjempetelefonen LG Optimus Vu allerede under Mobile World Congress i februar, og fikk vite at den ville komme på markedet i vår del av verden til høsten.

Vel, nå er høsten her, og LG har sendt ut en pressemelding om at telefonen vil bli tilgjengelig fra og med september.

Oppgradert

LG kunne melde om mer enn en fastsatt lanseringsplan - Optimus Vu har nemlig fått noen vesentlige oppgraderinger siden sist vi så den.Da vi hilste på Optimus Vu i februar var den langt svakere utstyrt.

I vinter var den utstyrt med Qualcomm-brikken MSM8260, som innebærer doble prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken Adreno 225. Den endelige versjonen kommer imidlertid med langt hyggeligere maskinvare: Nvidia Tegra 3.

Dette er den samme systembrikken som står i LGs strålende toppmodell Optimus 4X HD, og byr på fire prosessorkjerner på 1,5 GHz, en støttekjerne på 500 Mhz og den nyeste Geforce ULP-grafikkbrikken.

Det er ikke kun oppgraderinger å spore. I Tegra 3-varianten er det nemlig ikke LTE-støtte

Skjermspesifikasjonene er uforandret siden sist: 1024 x 768 piksler fordelt på fem tommer i det ganske så uvanlige 4:3-formatet.

I likhet med Samsungs Galaxy Note er Optimus Vu en temmelig svær sak, med mål på 139,6 x 90,4 x 8,5 mm og en vekt på drøye 168 gram.

Suksess i Korea

Verken formfaktor eller størrelse har skremt innbyggerne i Sør Korea fra kjøpe Optimus Vu. Telefonen har solgt i hele 500 000 eksemplarer siden den ble lansert i moderlandet i mars.

Så er spørsmålet om den greier å konkurrere med Galaxy Note II, som skal lanseres om litt over én uke.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.