MOBIL

Nå kan du hente ned Symbian Anna

Gode nyheter for de som har Nokia N8, E7 eller C7.

18. aug. 2011 - 11:46

Nokia annonserte den første, store Symbian^3-oppdateringen allerede i april, så ventetiden har vært lang. Men nå er altså oppdateringen tilgjengelig for nedlastning for alle som har Nokia C7, E7 eller N8.

LES OGSÅ:

Test av Nokia C7

Test av Nokia E7

Test av Nokia N8

Hva er nytt?

I Symbian Anna har Nokia tatt tak i mange av punktene de har fått kritikk for det siste året. Sammenlignet med nettleserne du har funnet i Android, iOS og Windows Phone 7 var for eksempel nettleseren i Nokia N8 tilnærmet ubrukelig. Denne er nå skiftet ut med en nettleser som skal være betydelig raskere.

Du får nå også et skikkelig tastatur i portrettmodus, enda bedre karttjenester og økt sikkerhet, ifølge pressemeldingen fra Nokia.

I tillegg til forbedringer rent funksjonsmessig har hele menysystemet blitt pusset opp med friskere ikoner og et helt nytt utseende. En av forbedringene her er overgangen mellom startskjermene. Tidligere flippet du rett til neste startskjerm når du sveipet fingeren over skjermen, men nå følger startskjermen fingeren, akkurat som på Android.

Om du har Nokia C7 vil også den innebygde NFC-brikken bli aktivert i oppdateringen, slik at du er klar til å ta i bruk denne teknologien når det blir aktuelt.

Symbian lever til 2016

Symbian-folket fikk mer enn én god nyhet i dag. Som kjent tyder det aller meste på at Nokia på sikt faser ut hele plattformen, og det ble nylig kjent at produsenten allerede i år avslutter alt salg av Symbian- og Series 40-modeller i Amerika.

Her i Europa ser utsiktene litt annerledes ut. Ifølge dagens pressemelding kommer det ti nye Symbian-telefoner iløpet av de neste 12 månedene, og oppdateringer og støtte for plattformen skal fortsette til "tidligst 2016".

Kilde: Nokia (pressemelding)

LES OGSÅ:

Slik er Nokias app-butikk

Alt du trenger vite om Nokia N9

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.