BLOG

Nå kan du få fasttelefon hos Netcom

Det vil si, ikke helt. Men du kan nå overføre fasttelefonnummeret ditt til Netcom. Tilbudet Netcom Hjemme lanseres som et blillig alternativ til fasttelefoni, og skal hjelpe alle som har et innarbeidet fasttelefonnummer å gå over til mobil.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. mai 2010 - 16:42

I praksis er Netcom hjemme ikke annet enn en viderekobling. Samtaler som kommer til fasttelefonnummeret viderekobles til et mobilnummer. Dette er selvsagt mulig fra før av, men fordelen er at du slipper å betale for å ha en fastlinje hjemme.

Tjenesten koster 10 kroner i måneden. De som ringer fasttelefonnummeret ditt betaler vanlig pris for samtaler til fasttelefon, og du må betale mellomlegget. Det vil i praksis altså koste deg ekstra penger å motta samtaler fra andre fasttelefonnumre. I tillegg er det en etableringspris på 199 kroner.

Og nå er det ikke meningen å være negativ til tjenesten. Men har du ADSL-bredbånd hjemme vil det ikke lønne seg å si opp fasttelefonen og gå for Netcoms tilbud. Da må du nemlig betale linjeleie til bredbåndsoperatøren i tillegg. Hos Nextgentel og Telenor er denne 79 kroner. Plusser du på de 10 kronene Netcom vil ha betaler du 89 kroner i måneden.

Telenor Mini koster 79 kroner i måneden i abonnementavgift. Så... dette lønner seg vel ikke for ADSL-kunder. Netcom skriver på nettsidene sine at "Alternativt kan du tegne et Mobilt Bredbånd abonnement fra NetCom og spare enda mere penger."

Nydelig salgspitch, Netcom! (Vi skal ikke gå inn på en sammenligning mellom ADSL og mobilt bredbånd...)

Uansett kan Netcom Hjemme være en god løsning for deg som vil fase ut fasttelefonnummeret ditt.

Les mer om Netcom Hjemme på Netcoms nettsider.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.