TUNNELER

Nå haster det litt med å skifte kabelbru og vifter i Bergelandstunnelen

Skulle egentlig vente til Ryfast var ferdig.

Bergelandstunnelen i Stavanger.
Bergelandstunnelen i Stavanger. Foto: Google Maps
4. apr. 2019 - 14:43

Den 700 meter lange Bergelandstunnelen under Stavanger er en del av fylkesvei 509. Nå må kabelbru og litt annet skiftes ut, og Vegvesenet ber om tilbud.

– Det er dels arbeid i henhold til tunneldirektivet det er snakk om. Men det er dårlig bolting i kabelbanen i henget, og noe må gjøres raskt. Derfor lyser vi ut denne jobben nå, sier prosjektleder Livar Thomassen til Veier24.

Full rehabilitering kommer senere

Tunnelen skulle egentlig rehabiliteres etter at Ryfast er åpnet på tampen av 2019, men deler av jobben må altså gjøres nå.

– Så blir det full rehabilitering etterpå, når Ryfast er åpnet. Vi må ta noen grep på bakken i Bergelandstunnelen også, og det kan vi ikke gjøre nå, sier Thomassen.

Jobben beskrives slik: Utskifting av eksisterende kabelbru, belysning samt annet utstyr og kabling på brua. Det skal henges opp nye vifter, og eksisterende vifter må demonteres. Det skal bores og monteres nye bolter og opphengsarrangement for vifter. Punktering av vann- og frostsikring i forbindelse med nye bolter skal utbedres.

Ute i dagen i vestre ende skal det graves ut for å bygge et teknisk bygg og en trapp for fotgjengere opp til Bergelandsgaten. I nordre ende skal det settes opp en ny prefabrikkert kiosk for teknisk bygg.

Kostnadsrammen ligger på 25-30 millioner.

– Det er mye elektro i denne jobben, og det bør være et kurant oppdrag for mange lokale entreprenører, sier Thomassen.

Tilbudsfrist er 13. mai. Arbeidet skal være ferdig i februar neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.