SAMFERDSEL

Nå har Kinas president sikret finansiering til den nye Silkeveien

Gigantisk prosjekt for å knytte Asia til Europa og Afrika.

– Vi er fast bestemt på å støtte en åpen, ren og grønn utvikling og forkaste proteksjonisme, sa president Xi Jinping lørdag.
– Vi er fast bestemt på å støtte en åpen, ren og grønn utvikling og forkaste proteksjonisme, sa president Xi Jinping lørdag. Foto: Mark Schiefelbein, AP / NTB Scanpix
27. apr. 2019 - 17:40

Kina har underskrevet avtaler til en verdi av tilsvarende 555 milliarder kroner til det gigantiske infrastrukturprosjektet Belte- og vei-initiativet.

Det kunngjorde president Xi Jinping lørdag etter at han hadde avsluttet det to dager lange internasjonale toppmøtet om det såkalte Silkevei-prosjektet.

I tillegg til å ha underskrevet en rekke store avtaler, forsøkte Xi på lørdagens pressekonferanse nok en gang å dempe uroen over det gigantiske prosjektet.

– Vi er fast bestemt på å støtte en åpen, ren og grønn utvikling og forkaste proteksjonisme, sa han på pressekonferansen, der det ikke var anledning for journalistene å stille spørsmål til Xi.

Ifølge Xi er målet med det ambisiøse infrastrukturprosjektet å knytte Asia til Europa og Afrika via massive investeringer til vei-, tog- og skipsprosjekter.

Men kritikerne peker på at prosjektet egentlig har som mål å styrke Kinas globale innflytelse gjennom avtaler som favoriserer kinesiske selskaper og som vil føre til miljøødeleggelser og sende fattige land inn i dyp gjeld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.