IT

Nå har Google satt opp sin egen butikk

Vi tok turen innom.

Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
11. mars 2015 - 17:30

LONDON: For første gang har Google satt sin egen logo på en butikk. Det skjer i Tottenham Court Road, mellom King’s Cross- og Paddington-stasjonene i London, ganske nær Apples flagship store i Regent Street.

De har ikke valgt en prangende signaturbygg-løsning á la Apple. Butikken ligger faktisk ganske bortgjemt, som en avdeling inne i Currys PC World.

Tidligere har søke-giganten hatt en egen «Chromezone» i den samme gaten, og et «Androidland» i Australia.

Les også: Kjetil (26) er eneste nordmann på Googles New York-kontor

– Leke, eksperimentere, lære

Teknisk Ukeblad kikket innom den nye butikken på åpningsdagen, og folk hadde tydeligvis ingen problemer med å finne fram. Her var det nemlig trangt om plassen.

Tanken bak konseptet er selvfølgelig å promotere ulike Chromebook- og Nexus-modeller, Chromecast og annet selskapet har å by på. Alt fra smartklokker til tablets kan prøves.

– Farten på nyvinninger i teknologien vi alle bruker er utrolig, men måten vi kjøper den på har vært den samme i alle år. Med Google Shop vil vi gi folk en plass hvor de kan leke, eksperimentere og lære om det vi ha å tilby, sier Googles markedsdirektør i Storbritannia, James Elias til Wall Street Journal.

Les også: Google sliter med å rekruttere nordmenn

Spray din egen Google-logo

I tillegg til et sted å vise frem produktene sine, har butikken også blitt et lite opplevelsessenter for kundene:

Du kan ved hjelp av en berøringsskjerm og Google Earth zoome inn på ditt eget hus eller hvor som helst ellers i verden – og få bildet vist på ni flatskjermer som til sammen gir et gigantbilde. Folk som har besøkt Googles New York-kontor vil kjenne igjen rigget derfra.

Med bruk av digital sprayflaske kan du også tagge en ny Google-logo – en såkalt Google Doodle. Er du fornøyd med resultatet, kan du lagre det. I tillegg kan man se filmer i et enmanns avlukke kalt Chromecast Pod.

Foruten å vise frem og selge produkter, skal Google avholde kurs, opplæring og arrangementer i sin nye butikk - det samme gjør Apple i dag.

Bildeserie: Se Googles tøffe Oslo-kontor

I butikken kan du spraye din egen Google-logo. Vi gikk for en lekker TU-varient som et ledd i vår internasjonale markedsføring.
I butikken kan du spraye din egen Google-logo. Vi gikk for en lekker TU-varient som et ledd i vår internasjonale markedsføring.

 

Les også:

Googles TV-pinne har blitt mye bedre. Slik bruker du den

«Pirat-Netflix» støtter nå Apple TV

Slitne områder i Brooklyn kan bli «østkystens Silicon Valley»  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.