OLJE OG GASS

Nå har de installert over 22.000 tonn med plattformdekk på Edvard Grieg

Plattformen er komplett.

Alle de fire modulene som utgjør plattformdekket på Edvard Grieg er løftet på plass på stålunderstellet.
Alle de fire modulene som utgjør plattformdekket på Edvard Grieg er løftet på plass på stålunderstellet. Bilde: Lundin Norway
Ina AndersenIna AndersenJournalist
16. juli 2015 - 10:52

Alle de fire modulene som utgjør plattformdekket på Edvard Grieg er løftet på plass på stålunderstellet. Totalt er mer enn 22.000 tonn installert.

Hoveddekksmodulen, prosessmodulen, flammetårnet og den kombinerte utstyrs- og boligkvartermodulen er i løpet av de siste dagene installert som om det skulle vært gigantiske legoklosser. Nå utgjør modulene en komplett plattform.

– Lundin Norway har nådd en viktig milepæl på Edvard Grieg. Alle fire moduler som utgjør plattformdekket er nå løftet på plass på feltet. Dette gleder vi oss over idag, sier administrerende direktør Kristin Færøvik i Lundin Norway, til Teknisk Ukeblad.

Les også: Petroleumstilsynet fant en rekke nye avvik på Goliat

– Produksjonsstart i år

Plattformdekket skulle opprinnelig ha vært på plass i løpet av andre kvartal i år. Færøvik forklarer at de måtte vente lenger på løftefartøyet.

Løfteoperasjonen ble utført med Heeremas tungløftfartøy Thialf. Dette er verdens største løftefartøy målt i løftekapasitet.

– Men vi er på skjema for å få satt feltet i drift i løpet av fjerde kvartal i år. Det er fremdeles det som er planen, poengterer hun.

Hun påpeker at plattformdekket var helt ferdigstilt da det gikk ut til feltet, og at de nå har hatt god tid til å planlegge i detalj hva som skal skje de nærmeste månedene, før feltet skal settes i produksjon.

– Så nå er vi så godt forberedt som vi kan være.

Sverdrup: 80.000 tonn plattform fra hele verden skal pusles sammen under tidspress

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim
Hoveddekksmodulen, prosessmodulen, flammetårnet og den kombinerte utstyrs- og boligkvartermodulen er i løpet av de siste dagene installert på Edvarg Grieg-feltet.
Hoveddekksmodulen, prosessmodulen, flammetårnet og den kombinerte utstyrs- og boligkvartermodulen er i løpet av de siste dagene installert på Edvarg Grieg-feltet.

Oppkoblingen i gang

Edvard Grieg er Lundin Norway's første egenopererte offshoreinstallasjon, og bidrar til å gjøre Lundin til et fullverdig integrert oljeselskap i Norge, med aktiviteter innen leting utbygging og drift, skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er veldig kjekt at vi nå har hele plattformen på plass. Nå kan vi komme i gang med ferdigstillelse og oppkobling. Det er en utrolig spennende fase vi går inn i nå, en periode som vi har forberedt oss lenge og godt på, sier Færøvik.

Arbeidet med å klargjøre plattformen for produksjon, den såkalte hook-up og commissioning-fasen, er allerede i gang. Fra før er to produksjonsbrønner boret og komplettert, og er klare til å kobles opp til prosesseringsanlegget på plattformen.

Lundin Norway er operatør for Edvard Grieg med en eierandel på 50 prosent. Partnere i lisensen er OMV med 20 prosent, Wintershall Norge med 15 prosent og Statoil med 15 prosent.

Les også: Helidekket sprakk etter ankomst fra Kina. Nå vurderer Statoil om det må skrotes

Løfteoperasjonen ble utført med Heeremas tungløftfartøy Thialf, verdens største løftefartøy målt i løftekapasitet. Lundin Norway
 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.