MOBIL

Nå får Galaxy Nexus Android 4.1

Google har skjerpet seg.

11. juli 2012 - 12:31

Dersom du kjøper en av Googles Nexus-telefoner får du en 100 prosent ren versjon av Android-plattformen, og du skal i utgangspunktet også være sikret plass først i køen når det kommer nye oppdateringer.

Og her brant Google seg i fjor.

Nexus S-eiere fikk riktignok Android 4.0 Ice Cream Sandwich kort tid etter plattformen ble lansert, men denne oppdateringen ble kjapt trukket tilbake igjen. Det endte med at ventetiden ble forlenget med flere måneder om du ikke var blant dem som oppgraderte iløpet av de første dagene.

Dette var en stygg ripe i lakken for Google og Nexus-serien, da tidlige oppdateringer for svært mange er den eneste årsaken til å velge for eksempel Galaxy Nexus fremfor Sony Xperia S.

Kjappere i år

Det ser heldigvis ut til at ting skjer raskere i år, Google annonserte i dag at utrullingen av den nyeste Android-versjonen, 4.1 Jelly Bean, starter i disse dager. I første omgang er det kun versjonen med HSPA+ (det er denne vi har her i landet) som får oppdateringen.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Android Jelly Bean

Nå skal vi selvsagt ikke glemme hvor mye rot det ble i fjor, og oppdateringen skal være både på plass og stabil før Google kan vinne tilbake tilliten fra brukerene. 

De neste telefonene på oppdateringsplanen er Nexus SNexus 7 og Motorola Xoom. Det er ikke gitt noe spesifikt tidspunkt for når dette skjer.

Kilder: Google

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.