T2

Nå får du Whatsapp på nettet

Så lenge du ikke har iPhone.

Nå kan du bruke Whatsapp i nettleseren. Så lenge du har Chrome, og ikke bruker iPhone.
Nå kan du bruke Whatsapp i nettleseren. Så lenge du har Chrome, og ikke bruker iPhone. Bilde: Skjermdump
Marius ValleMarius ValleJournalist
24. jan. 2015 - 14:54

Den populære meldingstjenesten Whatsapp kan i motsetning til de fleste andre meldingstjenster, kun brukes på én mobil av gangen.

Glemmer du mobilen din hjemme er det ingen enkel måte å få med seg meldingene.

Har du to telefoner, er det ingen enkel måte å motta dem på begge telefonene heller, ettersom tjenesten bare kan være aktiv ett sted om gangen.

Nå åpner Whatsapp for å bruke tjenesten i nettleseren i tillegg til meldingsklienten på mobilen.

Det gir deg ikke bare mulighet til å få med deg meldinger når du glemte mobilen hjemme, men gjør det også enklere å svare på meldinger når du uansett sitter foran PC-en.

I alle fall så lenge PC-en kjører nettleseren Chrome, og du ikke har iPhone. Inntil videre fungerer det nemlig ikke med andre nettlesere, og iOS har ifølge Whatsapp begrensninger som hindrer at løsningen kan fungere her.

Les også: Alt du trenger å vite om Google Play

Kobler til med QR

Nettjenesten er ganske enkel i bruk. Du åpner web.whatsapp.com i Chrome. Her vises en QR-kode som du må skanne i Whatsapp-klienten på mobilen din. Derettter er det hele koblet opp.

Webtjenesten synkroniserer mot appen din, noe som betyr at telefonen må være koblet til nett med Whatsapp kjørende for at det skal fungere. Det er ingen innlogging på selve nettsiden utover dette. Du må altså ha satt opp Whatsapp i nettleseren på forhånd om du vil ha mulighet til å bruke nettjenesten.

At telefonen din må være koblet til internett betyr at dette ikke er noen nødløsning for de situasjonene hvor du er tom for strøm på telefonen din.

Du logges for øvrig ikke ut av Whatsapps nettjeneste om du lukker nettleservinduet på PC-en. Det er imidlertid mulig å logge PC-er av via appen på mobilen.

Les også: Slik bruker du Continuity på iPhone, iPad og Mac

Tale på vei?

Det har en stund gått rykter om at Whatsapp skal utvide med flere funksjoner, og webtjenesten er trolig den første av flere nyheter.

Før nyttår ble det kjent at kode for VoIP-funksjonalitet allerede eksisterer i appen, så det er ikke helt usannsynslig at denne muligheten vil dukke opp etterhvert.

Les også:

Denne appen sender SMS til kjæresten din

Denne appen kan bli mattelærerens store hodepine

Disse programmene hindrer deg i å kaste bort tid på nett  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.