MOBIL

Nå får du Viaplay på Chromecast

Mer innhold tilgjengelig for norske Chromecast-eiere.

Viaplay støtter nå Googles mediapinne Chromecast. Foto: Stein Jarle Olsen.
Viaplay støtter nå Googles mediapinne Chromecast. Foto: Stein Jarle Olsen. Bilde: Stein Jarle Olsen
Marius ValleMarius ValleJournalist
5. mai 2014 - 11:01

Googles lille TV-pinne Chromecast ble godt mottatt etter at den ble lansert i fjor sommer. Selv om Norge ikke var på selskapets lanseringsplan den gang, ble den tidligere i vår sluppet også for det norske markedet.

I samme slengen ble det klart at NRK og TV2 jobber med støtte for Chromecast. Den gang ville ikke Viaplay si annet enn at de så på muligheten for å støtte mediapinnen. De trengte tydeligvis ikke lange tiden, for i dag melder de at de har lagt til støtte for Chromecast i sin strømmetjeneste.

LES MER: Chromecast får innhold fra NRK og TV2

Til nå har Netflix vært den største strømmetjenesten på Chromecast, men når Viaplay nå er tilgjengelig i tillegg er det duket for konkurranse om disse kundene.

Viaplay er et underbruk av MTG, som også driver blant annet TV3, Viasat 4, og TV6 i Norge. De tilbyr i likhet med Netflix serier, filmer og i tillegg sportssendinger. Strømmetjenesten koster i likhet med Netflix 79 kroner i måneden.

Styres via PC eller mobil

For å bruke Chromecast med Viaplay trenger du i tillegg en datamaskin med Chrome-nettleseren, eller en iOS- eller Android-basert smarttelefon/nettbrett. Disse brukes som fjernkontroll hvor du styrer hva som skal vises på TV-en.

Selve Chromecast-enheten er koblet til internett, og henter selv innholdet som vises på TV-en. Det er altså ikke snakk om videostrømming direkte fra mobil eller PC.

Vi testet Chromecast tidligere i år, og hadde en jevnt over positiv opplevelse med dingsen. Nå som mer innhold er tilgjengelig, og prisen er under 300 kroner ferdig levert, er den antakelig en fristende investering for flere.

LES MER: Test av Google Chromecast

LES OGSÅ:

Nå kommer Samsungs buede TV

– Svartnivået på OLED er overlegent LCD og plasma

Chromecast får innhold fra NRK og TV2

4K er mer enn bare høy oppløsning

Et imponerende stykke teknologi som får oss til å trekke på skuldrene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.